Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj peti nakon uspješne jeseni

Odličan povratak nogometnog kluba iz Mača u trećeligaško društvo


Nogometni klub Gaj Mače iza sebe ima iznimno uspješnu polusezonu u III. HNL-središte. Nakon petnaest odigranih kola Gaj drži odličnu petu poziciju, s 21 bodom, uz omjer od 6 pobjeda, 3 neriješena ishoda i 6 poraza, te uz gol razlike 25:21. Po efikasnosti Gaj ima četvrti napad lige, dok je po broju primljenih golova šesta momčad lige. Iako su mnog "zli jezici" Gaju davali male izglede za dobar rezultat, "dobri duh" ovog kluba Mario Čehulić i njegovi najbliži suradnici još jednom su pokazali što znači "mačanski inat". Danas je Gaj po rezultatu prvi zagorski klub, na ponos Maču i cijelom Hrvatskom zagorju. U Maču stanuje barem 5-6 igrača koji bi bez većih problema mogli igrati prvu ligu, a utakmice redovno prati petstotinjak gledatelja, takvu atmosferu nemaju ni puno jači klubovi od Gaja.

Gaj je odlično startao. Iako su mu mnogi davali male izgleda kod bivšeg drugoligaša Lučkog, on se s tog gostovanja vratio s bodom. Momčad je kroz pripreme i u početak prvenstva poveo Mario Čehulić, koji je ujedno i selektirao ovu kvalitetnu momčad. Nakon Lučkog, slijeido je još jedan remi i to domaći protiva jakog Kurilovca, da bi na prvu pobjedu Gaj čekao do trećeg kola u Vrbovcu, kada je Iskrić pogotkom donio tri boda. Slijedio je prvi poraz i to domaći od lidera Vinogradara, u utakmici u kojoj Gaj nije bio nimalo u podređenom položaju, ali je presudila lucidnost Prijića.

Nakon Čehulića Gaj vodili Deak i Vukelić

Nakon te utakmice Mario Čehulić predao je trenersku palicu Željku Deaku. On je odlično počeo pobjedom u gostima kod Vrapča, no uslijedili su domaći poraz u "zagorskom derbiju" protiv Zagorca i gostujući protiv Maksimira, pa je između Gaja i Deaka došlo do sporazumnog raskida, a u Mače je "sletio" treći trener, Zoran Vukelić. Treća-sreća, iako u prvoj utakmici nije izgledalo baš tako. Gaj je u osmom kolu doživio svoj već treći domaći poraz i to protiv Jaruna, duboko u sudačkoj nadoknadi nakon pogreške vratara Horvata. No Vukelić nije očajavao. S momčadi se povukao u Mariju Bistricu i krenuli su svakodnevni treninzi. Slijedila je gostujuća pobjeda protiv Trnja i u desetom kolu napokon prvo domaće slavlje protiv Bistre. U Španskom je propuštena velika prilika za pozitivan rezultat, a onda je slijedilo najbolje izdanje i pobjeda od čak 6:1 protiv HAŠK-a. Do kraja sezone Gaj je poražen od Ponikvi, da bi otkinuo bod vrlo jakoj Mladosti iz Petrinje, a na oproštaju od sezone i svoje publike nogometaši Zorana Vukelića sigurno su savladali Dugo Selo i tako sezonu završili na petom mjestu, što je lijep uspjeh za ovu momčad.

- Mislim da je peto mjesto realnost ove momčadi i lijep uspjeh za ovaj klub. Da se momčad malo ranije okupila i prošla cijele pripreme siguran sam da bi konkurila za prve tri pozicije. Dugujem veliku zahvalu Mariu Čehuliću koji je odlično selektirao ovu momčad i koji meni i mom kolegi pomoćnom treneru, Vladimiru Tuwegu, osigurava najbolje moguće uvjete za rad. Ako ostanemo u ovom sastavu na proljeće možemo biti još 15% bolje i popeti se poziciju-dvije više na ljestvici. Važno je da nastavljamo pružati dobre partije i iskreno se nadam da će nas naša vjerna publika i na proljeće pratiti u tako lijepom broju - riječi su trenera Zorana Vukelića.

Rezultati Gaja u jesenskom dijelu prvenstva

Lučko - GAJ MAČE 2:2 (Cvrtila, Iskrić (11m))
GAJ MAČE - Kurilovec 1:1 (Cvrtila)
Vrbovec - GAJ MAČE 0:1 (Iskrić)
GAJ MAČE - Vinogradar 1:2 (Postonjski)
Vrapče - GAJ MAČE 1:2 (Vujica (11m), Bobinec)
GAJ MAČE - Zagorec 1:2 (Brlečić)
Maksimir - GAJ MAČE 3:0
GAJ MAČE - Jarun 1:2 (Iskrić)
Trnje - GAJ MAČE 0:1 (Strabić)
GAJ MAČE - Bistra 1:0
Špansko - GAJ MAČE 2:1 (Cvrtila)
GAJ MAČE - HAŠK 6:1 (Rihtar 3, Iskrić 2, Brlečić)
Ponikve - GAJ MAČE 3:2 (Iskrić, Strabić)
Mladost - GAJ MAČE 2:2 (Cvrtila, Haramustek)
GAJ MAČE - Dugo Selo 3:0 (Cvrtila 2, Strabić)

Lista strijelaca
7 Davor Iskrić
6 Dino Cvrtila
3 Marko Strabić, Bruno Rihtar
2 Mario Brlečić
1 Dubravko Vujica, Karlo Bobinec, Dino Postonjski, Tomislav Haramustek

Još članaka iz "Sport"

Facebook