Prethodni članak
Sljedeći članak

'Dječja škola nogometa – super projekt NK Radoboj


U Nogometnom klubu Radoboj održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen program ''Dječja škola nogometa'' kojeg  provodi NK Radoboj u suradnji s Općinom Radoboj, a koji je namijenjen  trenutnim i budućim polaznicima škole nogometa od šeste do osamnaeste godine.

Program su predstavili predsjednik NK Radoboj Stjepan Sirovec, voditelj projekta Ivan Šemnički i načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec . Predsjednik kluba, Stjepan Sirovec  naglasio je kako je zahvaljujući  odobrenoj prijavi na natječaj ove godine programske aktivnosti poduprlo Ministarstvo turizma i sporta osiguravši  105.001,27 kn, a Općina Radoboj kao partner 26.250,32 kn, a ukupnu vrijednost projekta iznosi 131.251,59 kn.  Aktivnosti  programa se odvijaju kroz rekreativne vježbe i edukativne  programe s tim da rezultat nije u prvom planu već se želi djecu potaknuti na bavljenje sportom, a onda se mogu uključiti i u nogometne sekcije.  Uz već postojeće polaznike Dječje škole nogometa jedan od ciljeva je i privući nove članove te proširiti svijest stanovnika Radoboja o zdravom načinu života od najranije dobi. Općina Radoboj kao partner u projektu financijski sudjeluje s 20% ukupnih sredstava, a usto je i  tehnička potpora klubu i vodi brigu oko cjelokupne infrastrukture te podupire sve akcije koje imaju za cilj poboljšanje uvjeta života naših najmlađih sumještana što je ujedno i cilj Općine Radoboj, općine koja s ponosom nosi status „Općina-prijatelj djece“.

Provođenje programa osigurava se angažmanom kvalificiranog voditelja i suradnika u provedbi sportskog dijela programa, a kvalificiranost se dokazuje posjedovanjem trenerske licence i UEFA licence što predstavlja temelj za adekvatnu edukaciju polaznika škole. Sve spomenute kvalifikacije  posjeduje voditelj projekta, Ivan Šemnički koji je naglasio kako već sada imamo veći broj polaznika Dječje škole nogometa nego prošle godine tako da smo na dobrom tragu, imamo sjajne uvjete, prema tome, želimo ovim putem educirati i obavijestiti i roditelje da se tu radi za dobrobit djece. Rezultati će doći, ne odmah, ali kroz dvije-tri godine sigurno hoće.

''Ovim putem pozivamo svu djecu s područja Radoboja i okolice od 6 od 18 godina da se uključe u Dječju školu nogometa i postanu dio tima Nogometnog kluba Radoboj.'' – pozivaju iz NK Radoboj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook