Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas veliki derbi Tondacha i Mladosti u 17 sati u Bedekovčini

  • Ivan Zubić i Robert Varjačić

    Ivan Zubić i Robert Varjačić


FOTO: Trener Mladosti Ivan Zubić i trener Tondacha Robert Varjačić

U okviru 25. kola IV. NL-središte Zagreb, danas će se u 17 sati u Bedekovčini odigrati veliki zagorski derbi između Tondacha i zabočke Mladosti. Utakmice su to koje su uvijek plijenile veliku pažnju, no nažalost zbog poznate situacije oko pandemije korona virusa ovaj "praznik nogometa" bit će odigran bez gledatelja, pa će u njemu uživati tek pojedini klupski dužnosnici. Šteta. Obje momčadi ove sezone igraju odličan nogomet i ne sumnjamo da bi se da je sve u redu na igralištu Tondacha okupilo petstotinjak gledatelja, ne samo iz Bedekovčine i Zaboka već iz cijelog nam Zagorja.

U derbi Tondach ulazi s visoke šeste pozicije, dok su Zabočani trenutno deseti, a dijele ih samo dva boda razlike. Obje momčadi ulaze u utakmicu pune samopouzdanja. Tondach je u prošlom kolu na gostovanju kod Zeline slavio s 2:0, dok je Mladost prekinula niz od 11 utakmica bez pobjede minimalnom domaćom pobjedom protiv Croatie. Jesenas je u Zaboku bilo 3:0, a hat-trick je postigao Goran Dlesk, koji znamo više ne stanuju u Zaboku ni u IV. NL-središte Zagreb.

U toj utakmici nije bilo ni Patrika Pasaričeka, koji je iduće kolo pristupio Tondachu i trenutno je najbolji aktivni zagorski strijelac lige s 10 postignutih golova. Bila je to prijelomna utakmica za Tondach koji je nakon lošeg starta preuzeo odlični strateg Robert Varjačić i poveo ovu momčad u "gornji dom". Ovo će biti neka sasvim druga utakmica.

-Izuzetno respektiramo Mladost koja obiluje mladim potentnim nogometašima, te kvalitetnim iskusnim pojedincima predvođenim Stjepanom Poljakom, legendom zagorskog nogometa koji igra kao da mu je 25 godina. Mladi trener Zubić već se dokazao na nogometnoj sceni i od odličnih pojedinaca, stvorio je odličnu momčad. Spremni smo za ovaj "praznik nogometa", vjerujem u svoju momčad koja je za mene najbolja na svijetu. Mislim da nas očekuje jedna super uzbudljiva utakmica. MI smo u jako dobroj formi, puni samopouzdanja i jedva čekamo da derbi počne. Vjerujem da će svi uživati u lijepom vremenu i odličnoj utakmici - riječi su trenera Tondacha Roberta Varjačića.

-Znamo da se Tondach želi revanširati za jesenski poraz od 3:0. Igraju na domaćem travnjaku u boljem su rezultatskom ritmu, te imaju potpuno pravo tome se nadati. U utakmicu ulaze kao favoriti, Varjačić je odlično posložio Tondach koji igra čvrsto i organizirano, a napadački prekid glavni je "forte" njegove momčadi. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, koje predvodi iskusni Bobinec i mladi potentni Pasariček. Veseli nas ta utakmica jer mi nemamo apsolutno što izgubiti, možemo samo puno dobiti. Svi su nas već pomalo otpisali, a pobjedom bi se mogli vratiti u "gornji dom", što je zapravo i naš cilj jer tu pripadamo. Nadam se da neće biti nikakvih repova oko ove utakmice, te da ćemo svi uživati u istinskom i pravom zagorskom derbiju - izjavio nam je trener Mladosti, Ivan Zubić.

Inače Varjačić i Zubić su privatno veliki prijatelji koji se međusobno podupiru. Danas će nakratko tu činjenicu morati staviti na stranu, ali sigurno smo da među njima neće biti "otrovnih strelica".

-Iznimno cijenim Roberta Varjačić koji je moj veliki sportski prijatelj. Međusobno si pomažemo analiziranjem suparnika. U ovom lošem periodu bez pobjeda Robi mi je bio velika podrška - pohvalno se o svom kolegi izrazio Zubić.
Tko će od ovog dvojca biti uspješniji, saznat ćemo danas oko 19 sati, no kako god bilo njihovo prijateljstvo i prijateljstvo ova dva kluba neće se poremetiti. Neka pobjedi bolji, neka pobjedi nogomet.

Još članaka iz "Sport"

Facebook