Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj i Trnje igraju sutra u 11 sati

Dogovorom dvaju klubova utakmica 26. kola III. HNL-središte između domaćeg Gaja i Trnja odigrat će se na Praznik rada


Dogovorom dvaju klubova utakmica 26. kola III. HNL-središte između domaćeg Gaja i Trnja odigrat će se na Praznik rada, sutra u 11 sati, a ne kako je to prvobitno bilo zamišljeno u nedjelju 2.5. u istom terminu. Tako će se kompletno 26. kolo odigrati u subotu 1.5. jer je i Bistra svoju utakmicu prebacila na sutrašnji dan, s time da će Bistrani Špansko dočekati u 17 sati. U isto će se vrijeme u Gajnicama susresti Ponikve i Zagorec.

U jesenskom dijelu prvenstva Trnje je nadigralo Gaj na svom travnjaku i slavilo je s 4:1, uz dva pogotka Pavleka, pe jedan Guje i Kćire, dok je za Gaj autogol zabio Ribić. Zagrepčani su iznimno kvalitetna momčad, a o toj činjenici najbolje govori i njihova pozicija na ljestvici, a to je drugo mjesto odmah iza vodećeg Jaruna, za kojim Trnjani zaostaju dva boda. Što se tiče postignutih golova Trnje je tek šesta momčad lige sa 44 postignuta gola, dok je Gaj u tom segmentu peti sa 47 golova. Od 44 gola Marko Guja potpisuje 17, pa će itekako biti zanimljiv njegov dvoboj protiv najboljeg strijelca domaćih, Martina Šabana, koji je za sada postigao 12 golova i sedmi je strijelac lige, dok je Guja treći. No forte Trnja je obrana, koja je najbolja u ligi. U 25. kola Trnjani su primili samo 19 golova. Trnjani su u velikoj formi. U dosadašnjih devet odigranih kola pod ostvarili su osam pobjeda, a prošlu su nedjelju remizirali kod kuće s Karlovcem, pa im je propao pokušaj da se bodovno izjednače s Jarunom. Sve u svemu čeka nas zasigurno odlična utakmica, dviju iznimnih kvalitetnih momčadi. Gaj je u malim problemima što se tiče ozljeda, no ne sumnjamo da će nogometaši Vladimira Tuwega učiniti sve da iznenade „pulene“ Rajka Vidovića i da speru gorak okus teškog poraza u Španskom u prošlom kolu.

Ponikve dočekuju Zagorec

Ništa manje neće biti zanimljivo ni u zagrebačkim Gajnicama gdje Ponikve dočekuju Zagorec. Ponikve su dobro odigrale većinu jeseni, bile su u vrhu, no u drugom dijelu jeseni poharale su ih ozljede i covid, pa su iz gornjeg doma preselile u sredinu. Na jesen smo u Krapini sudjelovali u rijetko viđenoj „golijadi“ ove dvije momčadi koja je završila rezultatom 6:4 u korist Zagorca. Po dva puta su za Zagorec bili precizni drugi strijelac lige Smrekar i Firer, a po jednom Kanceljak i Cvilko, dok je Brajko postigao dva gola za goste, a Azizi i Lojber po jedan. Teško da će sutra u Gajnicama biti postignuto 10 golova, ali utakmica bi trebala biti vrlo zanimljiva. Domaćin žele u „gornji dom“, a Zagorec želi zadržati četvrtu poziciju i opasno mu prijeti zahuktalo Lučko.

Od ostalih utakmica svakako valja istaknuti derbi Kurilovec – Jarun, koji će suditi naš Martin Turčin, a asistirat će mu Filip Sinković i Nikola Bedeniković.

Još članaka iz "Sport"

Facebook