Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas je krenula prodaja ulaznica za utrke najboljih svjetskih slalomašica 4. i 5. siječnja

Krenule pripreme za Snježnu kraljicu! Uz prirodni snijeg, počelo je i zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta


Od nedjelje ujutro krenulo je zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta snježnim topovima. Temperature su, osobito danas i sutra, vrlo pogodne za proizvodnju snijega te se spuštaju čak i do 7 stupnjeva Celzijevih ispod ništice. Dodatno je na Sljemenu palo 15-ak centimetara prirodnog snijega.

Ove će sezone Sljeme ugostiti ponovno najbolje svjetske slalomašice, već 19. put zaredom u kalendaru Svjetskog kupa, i to po prvi puta na dvjema utrkama ženskog slaloma koje se održavaju 4. i 5. siječnja. Među skijašicama su i naše predstavnice Leona Popović i Zrinka Ljutić koje su skijašku sezonu započele izvrsnim rezultatima, što je dodatni poziv gledateljima na Snježnu kraljicu!

Utrka prvog ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30, dok druga vožnja

najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati. Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.

Nakon dvije pandemijske godine i navijači se vraćaju na Sljeme. Ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“ 2023. na Sljemenu od sutra su službeno u prodaji, a mogu se kupiti putem online sustava

www.ulaznice.hr, kao i na odabranim prodajnim mjestima u cijeloj Hrvatskoj (popis svih prodajnih mjesta dostupan je na službenoj internetskoj stranici utrka i www.ulaznice.hr).

Ulaznice za utrke dostupne su po popularnim cijenama: 50 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2008. do 31.12.2015.) iznosi 30 kuna. Posjetiteljima je na raspolaganju i paket ulaznica za oba dana po cijeni od 75 kuna za odrasle i 45 kuna za djecu. Za djecu do sedam godina (rođenu 2016. i mlađu) ulaz je slobodan na obje utrke.

Osim uživanja u vrhunskom skijanju, posjetitelje očekuje i pregršt zabave na „Snow Queen after ski partyju“ na

Krumpirištu. U cijenu svih vrsta ulaznica za utrke najboljih svjetskih slalomašica uključeni su i organizirani prijevoz, nastup DJ-a na  Krumpirištu, hrvatska navijačka zastavica te naravno besplatna hrana i piće. Upravo je po ovoj ponudi, u kojoj će se ponovno naći grah, sendviči, čaj i sokovi, Sljeme jedinstveno u svijetu.

Po prvi puta će uz Zonu Zagreb, ulaznice biti dostupne i za novu Zonu Bistra, za prijevoz iz Gornje Bistre direktno do  Krumpirišta.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima natjecanja, ljubiteljima skijanja i navijačima odobrava 40% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu. Popust se može koristiti od 3. do 6. siječnja 2023. sa svih kolodvora unutar Hrvatske do zagrebačkog Glavnog kolodvora. Popust se ostvaruje na temelju ulaznice za utrku, a putnici prilikom kupnje karte za vlak trebaju izjaviti da putuju na utrku te pokazati ulaznicu prilikom pregleda karata u vlaku. Više detalja o samim utrkama, ulaznicama, rasporedu prijevoza i stanicama možete pronaći na službenoj web stranici.

Još članaka iz "Sport"

Facebook