Prethodni članak
Sljedeći članak

Dalić mijenja četvoricu standardnih igrača! Ovo je prvih 11 u borbi za broncu


Hrvatska danas od 16 sati igra posljednju utakmicu na SP-u u Katru, protiv Maroka za treće mjesto na svijetu! Izbornik Zlatko Dalić našao se na mukama zbog ozljeda i bolesti nekih naših reprezentativaca pa će prvih 11 'vatrenih' doživjeti nekoliko prinudnih promjena.

Kako piše T-portal, sigurno je da Josip Juranović zbog ozljede propušta ovaj susret, upitan je Nikola Vlašić kojeg je 'srušila' viroza, a problema s ozljedama - težih ili lakših - imaju Dejan Lovren i Marcelo Brozović. Realnost je takva da su Juranović, Lovren i Brozović posljednji trening odradili u teretani po posebnom programu, a Vlašić je ostao u hotelu...

'Zamolio sam igrače da budu pošteni prema meni, sebi i reprezentaciji, da kažu ako imaju kakvih problema pa da tražimo neka druga rješenja. Trebaju nam sto posto spremni igrači, moram malo osvježiti reprezentaciju. Svi žele igrati, ali moramo biti pošteni i reći ako imaju problema. Možemo očekivati neke promjene', kazao je izbornik Zlatko Dalić i dodao: 'Slijedi nam sedma utakmica, igrali smo i dva produžetka, izmorili smo se i ne želimo ništa riskirati.'

Kao i obično, Dalić nije dao naslutiti početnih 11, no neke konture momčadi za utakmicu s Marokom dale su se očitati s posljednjih treninga. Dojam je da, s obzirom na sve probleme i Dalićevu najavu, Juranović, Lovren, Vlašić i Brozović neće krenuti od početka.

Zato bi 11 'vatrenih' u okršaju za broncu protiv 'Lavova s Atlasa' u 4-2-3-1 formaciji trebalo izgledati ovako:

Livaković - Stanišić, Šutalo (Vida), Gvardiol, Sosa - Modrić, Kovačić - Kramarić, Majer, Perišić - Livaja (Petković)

Livaković je 'zacementiran' na golu, a obrambena četvorka doživjela bi 'tektonske' promjene. Stoperski bi par činili Gvardiol i Šutalo koji bi trebao dobiti prednost ispred iskusnog veterana Vide koji je spreman uskočiti. Na desnom beku bi umjesto ozlijeđenog Juranovića trebao krenuti Stanišić, a na lijevom je standardan Sosa. Ako on neće moći, tu je drugi Borna, Borna Barišić.

Ozljeda Brozovića poprilično će promijeniti raspored u veznome redu. U toj bi se kombinaciji Modrić i Kovačić 'povukli' na pozicije zadnjeg veznog, a Majer bi 'uskočio' na poziciju ofenzivnog veznjaka. Na krilima bi krenuli Perišić i Kramarić, dok bi u vrhu napada u toj formaciji idealno 'legao' Livaja, no kao realna opcija spreman je i Petković.

U rezervi Dalić za mjesto u veznome redu još ima Jakića, a kao potencijalna osvježenja tijekom susreta tu su Oršić, Pašalić, Budimir, pa ako bude potrebno i neki od 'problematičnih' jer izbornik se sigurno neće samo tako odreći Vlašića, Lovrena, Brozovića ako potvrde da mogu odigrati barem konkretnih pola sata. Jer ipak se igra za treće mjesto na svijetu, broncu s Mundijala, piše T-portal.

Još članaka iz "Sport"

Facebook