Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok protiv Gorice traži pobjedu za bijeg s dna ljestvice

Nova važna utakmica za košarkaše Zaboka u 12. kolu HT Premijer lige


Pred košarkašima Zaboka je još jedna važna utakmica, a s obzirom na poziciju u kojoj se Zabok nalazi svaka će mu utakmica do kraja sezone biti kvalifikacijska. U goste Zaboku u 12. kolu HT Premijer lige dolazi Gorica, koja kao i Zabok ima omjer od 2 pobjede i 9 poraza. Ove dvije momčadi našle su se i na otvaranju lige i tu je Gorica bila puno uspješnija, te pobijedila rezultatom 71:53. No Zabočani su tada nastupali bez Črnjevića, Buljevića i Perovića, koji su itekako važne karike momčadi. Današnja utakmica trebala bi biti sasvim drugačija. Zabok je osokoljen pobjedom protiv Dinama, dok je Gorica nesretno izgubila protiv Furnira u utakmici na „jednu loptu“ (79:80).

Glavne udarne igle u sastavu danas gostujućeg trenera, Braslava Turića, su bekovi Uljarević i Jelenković, te centar Dino Cinac. Od njih će Zaboku prijetiti najveća opasnost, no košarka je prije svega momčadski sport. Dobro to zna i domaći strateg Domagoj Kujundžić, koji je u ovom kratkom periodu uspio ubrzati igru Zaboka, ali i popraviti situaciju na psihološkom planu igraču, koja je bila poprilično uzdrmana nakon serije poraza.
I ovog tjedna bilo je živo u KK Zabok, pa tako član momčadi više nije Ivan Kučan, koji je imao ugovor do 11. kola i sreću je odlučio potražiti negdje drugdje. Vrlo je važna činjenica da je Zabok uspio zadržati Marka Perovića do kraja sezone, a u sastav se nakon ozljede vraća uvijek borbeni Fran Jacović. Novi igrač Zabok od ovog tjedna je i Igor Stojanović, koji igra na poziciji krila, a do sada je igrao za splitsku Universitas, Pulu i Škrljevo.
Utakmica između Zaboka i Gorice odigrat će su Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku s početkom u 19 sati. Zaboku bi svakako dobro došla potpora navijača, koja nadamo se neće izostati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook