Prethodni članak
Sljedeći članak

POBJEDA U ZAGREBU: Krapinski Zagorec odigrao prvu pripremnu utakmicu protiv Vrapča

Od prve minute igrači Zagorca ušli su sa namjerom da upišu pobjedu


Krapinski Zagorec odigrao je svoju prvu pripremnu utakmicu u nedjelju na gostujućem terenu u Zagrebu kod trećeligaša Vrapča i slavio rezultatom 4:2.

Trener Milinović imao je na raspolaganju sve svoje igrače koji su započeli pripreme osim trojice, zbog lakših ozljeda, Luka Tarle te dvojica golmana – Dominik Babić i Dani Vinceljak.

Tako je trener Milinović na teren poslao slijedeću jedanaestoricu: Burči – Landripet, Vučemilović Franjić, Grgić, Mlinarić – Dauti, Hoić, Radoš, Pelko, Majcenić – Smrekar. Još su igrali: Turniški, Bračević, Iveković, Kolar, Topolovec, Brčić i Strabić.

Od prve minute igrači Zagorca ušli su sa namjerom da upišu pobjedu i takova igra isplatila se u 27.-oj minuti kada iskusni i lukavi Smrekar vidi da je golman Vrapča izašao sa svojih vratiju te ga prekrasnim lobom vara i pogađa mrežu domaćina. Do kraja poluvremena imao je Zagorec još dosta prilika ( Pelko, Dauti, Radoš ) ali se mreža Vrapča više nije zatresla u prvih 45. minuta.

Drugo poluvrijeme odlično otvara Vrapče, ali ne igrom već postignutim golom u 46.-oj minuti snažnim udarcem sa 25 metara. No, kapetan Zagorca, Smrekar vraća stvari na početak četiri minute kasnije kada postiže svoj drugi pogodak. Do kraja susreta vidjelo smo još dosta prilika pred vratim Vrapča ali su samo dvije iskorištene ( Majcenić u 62.-oj i Kolar u 75.-oj minuti ) dok su igrači Vrapča uspjeli svladati Bručija samo jednom i to nakon udarca čiji je smjer promijenio jedan od igrača iz obrane Zagorca tako da je Bruči zaista bio nemoćan.

Svakako, lijepo je otvoriti pripremni tijek pobjedom ali pred trenerom Milinovićem i njegovim stožerom stoji još dosta mukotrpnog rada kako bi se sve linije uigrali.

„Mogu biti zadovoljan s prvom utakmicom. Još uvijek se upoznajemo i mislim da su dečki dobro odradili svoj zadatak po ovoj velikoj vrućini  - 4 gola. Prva zajednička pobjeda ! Rekao sam već igračima da se pobjednička atmosfera stvara i na ovakvim utakmicama tako da želim da u svaku utakmicu uđu s pobjedničkim mentalitetom. Imamo i dosta mladih igrača i svi će dobiti priliku te naglašavam da sam za prvu utakmicu zadovoljan postignutim golovima ali isto tako nezadovoljan sam s onim što su domaćini postigli dva gola i imali nekoliko prilika i to sve iz naših grešaka koje ćemo kroz preostali rad probati svesti na minimum.“ -rekao nam je Damir Milinović, trener Zagorca.

Još članaka iz "Sport"

Facebook