Prethodni članak
Sljedeći članak

Bruno Pavrlišak državni je juniorski prvak u sprintu

U Delnicama održano Prvenstvo Hrvatske za juniore (U-23) u disciplini sprint


Mladi i talentirani kuglač Zaboka, Bruno Pavrlišak, u zadnje vrijeme igra u velikoj formi. Po rezultatima drugi je igrač kluba odmah iza Lavriča, a zablistao je i na Prvenstvu Hrvatske za juniore (U-23) u Delnicama i to u disciplini sprint gdje se okitio naslovom pojedinačnog prvaka Hrvatske.

U kvalifikacijama je Bruno oborio 199 čunjeva, što je bio drugi rezultat po vrijednosti, bolji od njega bio je samo Emanuel Balija iz Grmoščice koji je oborio 208 čunjeva. Pobjednički pohod Bruno je započeo pobjedom u osmini finala protiv Mihaela Turkalja (Kupa, Ozalj) sa čistih 2:0. Jedino mu se ozbiljno u četvrtfinalu suprotstavio Karlo Boroš iz Zaprešića, no i taj je dvoboj nakon 1:1 u setovima, Bruno dobio u "pripetavanju" s 24:14. U polufinalu nije dao ni najmanju šansu Alenu Imširoviću (Grmoščica), a u finalu Tomislavu Vukoviću (Korana Slunj). Oba je ta dvoboja dobio s čistih 2:0 i donio je u Zabok još jedan naslov prvaka. Sasvim zasluženo.

Uz njega su boje Zaboka branili i Toni Ljubić i Josip Kobelščak. Ljubić je u kvalifikacijama bio šesti sa 193 čunja, da bi u osmini finala nadvisio Josipa Buzgoa (Zanatlija S. Brod) s 2:0, no u četvrtfinalu ga je istim rezultatom zaustavio Alen Imširović. Kobelščak je u kvalifikacijama oborio 174 čunja, što mu je donijelo 22. mjesto i nije se uspio plasirati u osminu finala.

FOTO: Hrvatski kuglački savez

Još članaka iz "Sport"

Facebook