Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO ZA MLADU ZAGORKU: Nicol Papeš je prvakinja Hrvatske!


U organizaciji kickboxing kluba Pretorian i Hrvatskog kickboxing saveza u Zadru je održano Prvenstvo Hrvatske u kick lightu za starije kadete, juniore i seniore. Okupilo se 282 natjecatelja i natjecateljica iz 55 kickboxing klubova. Zagorske snage po običaju je predvodio KBK Zmaj Bedekovčina.

Sa sedam natjecatelja KBK Zmaj Bedekovčina uspio je osvojiti pet odličja, od čega jedno zlatnog, a po dva srebrnog i brončanog sjaja. Najviše uspjeha ovaj puta je imala starija kadetkinja Nicol Papeš koja je u kategoriji +65 kg osvojila naslov državne prvakinje, nakon što je u finalu s 3:0 nadmašila Lanu Bucić iz KBK Jastreb.

Kod starijih kadetkinja nastupila je Kiara Bratković koja je u kategoriji do 65 osvojila srebrnu medalju, a isti je uspjeh polučila i seniorka Elena Ljubek u kategoriji do 50 kg. U istoj kategoriji kao i Nicol Papeš nastupila je i Iva Bingula, no nju je u polufinalu pobijedila Lana Bucić, pa se morala zadovoljiti broncom, a broncu je osvojila i Marija Antoaneta Hranić u konkurenciji juniorki u kategoriji do 50 kg.

Ognjen Ledinščak osvojio je peto mjesto u konkurenciji seniora u kategoriji do 69 kg, a Karlo Baša na kraju je bio deveti u konkurenciji starijih kadeta također u kategoriji do 69 kg. Trener Jakša Arpad s pravom je bio vrlo zadovoljan s nastupom svojih natjecatelja, a Zmaj je na kraju osvojio 14. mjesto u ekipnom poretku od 55 ekipa, što je također lijep uspjeh.

Svog je predstavnika na PH u Zadru imao i KBK Ninja Zabok, a to je bio Martin Pušek koji je osvojio brončanu medalju u konkurenciji starijih kadeta u kategoriji +69 kg.

Još članaka iz "Sport"

Facebook