Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivši nogometaš Dinama umire od raka: ‘Nekad mislim da mogu iščupati drvo, ali umirem’


Tužna priča bivšeg igrača modrih.

Georg Koch, nogometaš koji se itekako pamti u HNL-u, otkrio je u intervjuu za njemački Bild da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.

Bivši je to nogometaš Dinama, vratar koji se pamti na Maksimiru. Igrao je za Modre u sezoni 2007/08., a u svibnju prošle godine napustio je trenersku poziciju u trećeligašu Viktoria Koln iz, kako je to tada naveo – osobnih razloga, prenosi Dnevno.hr.

“Umrijet ću, bolest je neizlječiva”, poručio je i dodaje: “Liječnici su mi prije godinu dana rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao”, rekao je Koch.

“Nekad mi se čini da bih mogao iščupati drvo. Tad hodam satima, a ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tada mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil.”

Podsjećamo, Nijemac je u Dinamo došao u ljeto 2007. kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Duisburgom. Za Dinamo je odigrao 39 utakmica i osvojio naslov prvaka i Kup, a na kraju sezone napustio je Maksimir nakon što se vratio Tomislav Butina.

Nijemac se jako brzo Dinamovim navijačima uvukao pod kožu, iako je tu bio samo jednu sezonu. Imao je i atipičan stil branjenja, a osvojio ih je neobičnim izjavama. “Kada uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet, volim ovaj Maksimir.”, rekao je u jednom intervjuu: “U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub”, rekao je u jednom intervjuu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook