Prethodni članak
Sljedeći članak

Bertić dvostruki, a Sedak jednostruki osvajač Europskog kupa

U Karlovcu održan WAKO Europski kickboxing kup


U Karlovcu je održan Europski kickboxing kup pod imenom "Karlovac poen 2019.", koji je okupio 2206 natjecatelja iz 194 klubova 39 država. Ovaj turnir spada među sedam najvećih turnira na svijetu. Među njima su bili natjecatelji iz kickboxing klubova Zmaj Bedekovčina, BTI Zabok i Krapina.

U light contactu u konkurenciji seniora ponovno je zablistao Ivan Bertić, koji je u konkurenciji seniora u kategoriji do 89 kg osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov osvajača europskog kupa. Isto to mu je pošlo u istoj kategoriji, ali u disciplini kick light. U finalu lighta je pobjedio viceprvaka svijeta Wypchala, a u finalu kicka Pereiru iz Brazila. Još jedan sjajan nastup najbolje zagorskog, a jednog i od najboljih hrvatskih kicboxera.

Na visini zadatka bio je i njegov klupski kolega Stjepan Sedak. On se okitio naslovom osvajača europskog kupa u kick lightu kod juniora u kategoriji do 57 kg, gdje je u finalu nadvisio Grunta iz Slovenije. Sedak je tako obranio prošlogodišnji naslov. Tome je pridodao i srebro u kick lightu, gdje je tek u finalu zaustavio Ziberi iz Bosne i Hercegovine.

Boje Zmaja branila je i Elena Ljubek, koja je osvojila dva peta mjesta u konkurenciji starijih kadetkinja i to u kategoriji do 50 kg, kako u light contactu, tako i u kick light. Od 31 hrvatskog kluba, koliko ih je nastupilo na ovom Europskom kupu, Zmaj je sa samo tri natjecatelja zauzeo deveto mjesto.

BTI je u Karlovcu nastupio sa sedmero natjecatelja: Riko Ljubić, Emili Rubes, Donna Vrhovec, Kiara Bratković, Lorena Zeba, Leonarda Deak i Helena Sandra Tkalčević. Svi oni nastupili u disciplini pointfighting. BTI je u Zabok donio tri bronce. Osvojili su ih Riko Ljubić u konkurenciji dječaka u kategoriji do 24 kg, Leonarda Deak u konkurenciji starijih kadetkinja u kategoriji do 50 kg i juniorka Helena-Sandra Tkalčević u kategoriji do 65 kg. Ostali nisu uspjeli izboriti završnicu, iako su neki prošli i po dva kola. Konkurencija je bila zaista jaka.

Za Krapinu su nastupili Borna Topolovec u kategoriji do 37 kg i Nikolina Rebić u kategoriji +47, u konkurencji mlađih kadeta, odnosno mlađih kadetkinja. Nažalost oboje su izgubili u prvom kolu. Šteta što zbog bolesti nije nastupila Antonela Cesarec, koja bi nas zasigurno razveselila nekom medaljom.

Još članaka iz "Sport"

Facebook