Prethodni članak
Sljedeći članak

70 vozača na 27. Nagradi Stubičkih Toplica


U Stubičkim Toplicama se u nedjelju, 9. svibnja godine održava tradicionalna brdska utrka Zagreb open - 27. Nagrada Stubičkih Toplica. Nagrada Stubičkih Toplica je i ove godine održana pod pokroviteljstvom župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, koji je startnom zastavicom i dao znak za start prvog natjecateljskog vozila.

 

„Na području Krapinsko-zagorske županije postoji duga tradicija auto-moto sporta. I ova utrka u Pili i reli u Kumrovcu su uvijek odlično organizirani te mi je zadovoljstvo što Županija i ja osobno kao pokrovitelj možemo doprinijeti jednoj organizaciji na ovako visokom nivou“ – poručio je župan Kolar te podsjetio kako su prije nekoliko tjedana ovim stazama vozili i najbolji svjetski vozači relija. „Utrka WRC-a je pravi spektakl. Najbolji vozači i najbolja vozila na svijetu u našem predivnom Zagorju, to je jednostavno strašna promocija Hrvatske i naše Krapinsko-zagorske županije. Nadam se da su organizatori zadovoljni i da su prepoznali ogroman trud koji smo uložili u samu organizaciju te da će se Svjetsko reli prvenstvo i sljedeće godine voziti po ovim našim stazama“ – istaknuo je župan Kolar.

 

27. Nagradu Stubičkih Toplica organizira Autoklub Ina Delta, čiji je predsjednik Mato Šebalj istaknuo kako je upravo ova utrka prva u godini koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. „Imali smo 77 prijavljenih vozača, od kojih 12 za prvenstvo povijesnih vozila. Na startu ih je 70, natječu se u dvije kategorije, takozvani turistički automobili koji imaju školjk te formule ili vozila s otvorenim karoserijama“ – kazao je predsjednik AK Ina Delta Mato Šebalj.

 

„Ovo nije lako vrijeme za odražavanje natjecanja, no prevagnula je upornost naših organizatora Autokluba Ina Delta te podrška lokalne i regionalne zajednice bez čega organizatori jednostavno ne mogu“ – poručio je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner.

Okupljenima su se prije samog početka utrke obratili i načelnik Općine Stubičke Toplice i predsjednik Organizacijskog odbora Josip Beljak te u ime obnašateljice dužnosti Gradonačelnika Grada Zagreba pročelnik gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić. Start utrke je pratila i prva predsjednica Autokluba Ina Delta 93-godišnja Anka Špiljak.

 

U sklopu ceremonije otvaranja utrke svi natjecatelji i službe sigurnosti su na svojim vozilima uključili sirena kao posljednji pozdrav Berislavu Čegelju – višestrukom direktoru ovog natjecanja te dugogodišnjem tajniku i predsjedniku Autokluba Ina Delta, koji je preminuo prošle godine. Minuta šutnja je održana za sve preminule organizatore i dionike ove utrke, među kojima i za Berislava Čegelja, inicijatora organizacije i prvog direktora Slobodana Pavlovića, dugogodišnjeg suorganizatora načelnika Stubičkih Toplica Vladimira Bosnara te dugogodišnjeg gradonačelnika Grada Zagreba.

Rezultate utrke možete pratiti OVDJE.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook