Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog ratnih sukoba i gospodarske neizvjesnosti zlato je sve traženije

Geopolitičke tenzije koje su posljednjih mjeseci tinjale u svijetu, eskalirale su otvorenim ratom u Ukrajini. U strahu od vojnih, društvenih i ekonomskih posljedica koje ovaj sukob na istoku Europe može donijeti, ulagači prebacuju kapital u sigurnu imovinu - zlato. Njegova je cijena snažno porasla i u jednom trenutku dosegnula najvišu razinu u posljednjih 20 mjeseci. Uz konstantan rast inflacije, jasno je da je ovaj skok cijene plemenitog metala uzrokovan upravo ruskom vojnom intervencijom u Ukrajini.  Neki analitičari smatraju da bi njegova cijena još mogla značajno rasti. Na ovu opasnu krizu porastom je reagirala i cijena srebra.

Investitori, ali i obični građani u cijelom svijetu trenutno osjećaju veliki  strah zbog rata u Ukrajini. Ovaj sukob i širi konflikti koji iz njega mogu proizaći imaju jak destabilizirajući učinak na financijska tržišta. U razdobljima ovako  ozbiljnih društvenih i ekonomskih poremećaja, držanje ušteđevine u banci se pokazuje  kao neisplativo, čak i rizično. Svjedočimo paničnom podizanju gotovine iz ruskih banaka i strahu od bankrota.

Stoga mnogi financijski stručnjaci ističu kako je svoju ušteđevinu, bez obzira koliko ona bila velika, važno na pravi način osigurati protiv gubitka. Najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti predstavlja zlato. U ovakvim riskantnim okolnostima za njim strelovito raste potražnja. Poznato je, naime, da se prodaja plemenitih kovina u periodima geopolitičke nesigurnosti snažno povećava. To se događazbog toga što jezlato investicija odnosno imovina neovisna o društvenim turbulencijama.

Zlato je sigurna luka u nesigurnim vremenima. Kupnjom fizičkog zlata štiti se vrijednost imovine,  jer, za razliku od novca, zlato uvijek čuva svoju vrijednost.Kupovina zlatnih poluga, pločica i zlatnika, kao i prihod od njihove prodaje nisu oporezivi. Također, zlato je vrlo likvidno – po potrebi ga se vrlo brzo može prodati za gotovinu bilo gdje u svijetu.

Auro Domus – Vaš partner za zlato 

Kod investiranja u zlato važno je naći pravog partnera. Auro Domus je najveća tvrtka u trgovanju plemenitim metalima u Hrvatskoj, temeljena na stogodišnjoj tradiciji vezanoj uz zlato. Investicijsko zlato u obliku pločica, poluga i zlatnika možete nabaviti i u Zaboku, u poslovnici Auro Domus-a na adresi Matije Gupca 45. Tu možete i zamijeniti vaše  staro zlato za neki od investicijskih proizvoda. Proces kupovine je maksimalno pojednostavljen. Kako u poslovnicama, tako i putem web shopa u kojem možete kupovati iz udobnosti Vašeg doma.

Auro Domus garantira najbolju cijenu i brzu isporuku.Na besplatnom broju telefona 0800/7372 zatražite savjet i saznajte sve što Vas zanima o kupnji zlata.

Ulažite sigurno – ulažite u zlato!

 

*tekst je napravljen u informativne svrhe i ne treba ga smatrati financijskim savjetom

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook