Prethodni članak
Sljedeći članak

Dizajn interijera: Baršun će nas pratiti i u 2022.

U suradnji s trgovačkim centrom Westgate Shopping City istražili smo najvažnije trendove za uređenje doma koji će nas pratiti u nastavku godine.

Ovaj vikend je Home Shopping Weekend pa kako bi shopping protekao u znaku popusta i pogodnosti predlažemo da ovaj vikend, 25.,26. i 27. veljače posjetite Westgate Shopping City i postanete dizajneri svog doma.

Baršun je materijal koji se već generacijama vraća iz pepela. Raskošna i vrlo taktilna tkanina koja reflektira raskoš i glamur.


Baršunasti tapecirani namještaj već je dugi niz godina ključni element suvremenog dekora. Ako pogledamo samo nekoliko godina unatrag, vjerojatnost da ćemo uočiti zelenu baršunastu fotelju ili sofu gotovo je stopostotna.

Najistaknutiji trend po pitanju baršuna ove godineuz postojeće boje donosi i svjetlije tonove, a baršunasti namještaj više će se uklapati u dekor bez da pretjerano dominira prostorom. Ove godine vidjet ćemo baršun u neutralnim i pastelnim tonovima, ali i na suvremenim oblicima namještaja.

Uz tamni, ružičasti i zeleni baršuna, novost su nježne boje baršuna koje donose razigrani, plišani efekt u prozračne i svijetle prostore.

Iako je prva asocijacija na baršun uvijek povezana s vibrantnim bojama, možete ih koristiti i ove sezone, ali s nekoliko prilagodbi. Razmislite o nježnijim nijansama i o mješanju baršuna s drugim tkaninama kako biste ublažili njegovu tendenciju dominacije prostorom.

Kombinacija baršun na baršun može izgledati zastarjelo i previše tradicionalno. Ono što dizajn danas čini uspješnim je razina kontrasta, a isti je slučaj i s baršunom. Ako koristite baršun, pobrinite se da ga uparite s nečim taktilnijim, poput bouclea ili debelog platna. Takoaršun i lan su iznimno uspješna kombinacija materijala jer baršun donosi dozu luksuza a lan dozu opuštenosti.

Ako se odlučite koristiti baršun u spavaćoj sobi, razmislite o upotrebi baršuna samo na detaljima poput jastuka kako biste dodali dodatni efekt luksuza.
Sve Home Shopping Weekend popuste pronađite na www.westgate.hr

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook