Prethodni članak
Sljedeći članak

Zakoračite u šume NP Risnjak, u dom velikih zvijeri, medvjeda, vuka i risa

Uskoro dijelimo 3x2 ulaznice u NP Risnjak. Prijavite se i uživajte u svim bojama i okusima jeseni

Budite dio jeseni, dio prirode

Jesen mami svojim bojama, mirisima, jutarnjim izmaglicama na horizontu… Budite dio jeseni, dio prirode. Zakoračite u šume Nacionalnog parka Risnjak u dom velikih zvijeri, medvjeda, vuka i risa. Na raspolaganju Vam je više od 100 km markiranih planinarskih staza.

Risnjak i Snježnik, planine u Nacionalnom parku s impresivnim vizurama prema sjevernom Jadranu ili zelenoj unutrašnjosti. Dvije duže planinarske staze prema Risnjaku vode iz Crnog Luga ili kraća iz pravca Gornjeg Jelenja. Na Snježnik se može doći iz pravca Platka, Lasca ili pak povezati turu s vrha Risnjaka. Upoznajte fl oru, faunu i tradiciju kupske doline u centrima za posjetitelje u Razlogama -Goranska kuća znanja i Kuparima – Rodna kuća rijeke Kupe. Odaberete li „Ribičku stazu„ iz Hrvatskog ili se odlučite za kružnu turu iz Razloga da biste stigli do izvora zasigurno ćete se „napuniti“ njegovom pozitivnom energijom. Ribiči, bogate vode rijeke Kupe čekaju vas za sportski ribolov.

 

U Crnom Lugu, na glavnom ulazu u park, naše najmlađe goste očekuju adrenalinske aktivnosti. Adrenalinski park za djecu, prilagođen je uzrastu od 4 godine na dalje. Ovdje možete iznajmiti i bicikl, mountain bike ili pak e-bike koji će Vam ipak pomoći pri savladavanju uspona.

Niste ljubitelj planinarenja, nema veze, poučna staza Leska kao stvorena je za Vas na svojih 4 km kružnog puta.

 

Smještaj potražite i u pansionu Risnjak u Crnom Lugu te nagradite svoje nepce okusima prirode kroz već provjerene recepte našeg restorana.

 Najavljujemo otvaranje volonterskog objekta, hostela u Crnom Lugu. Tijekom godine možete se prijaviti na različite volonterske programe, kao na primjer: održavanje gorskih livada, održavanje objekata na području Parka, održavanje pješačkih staza, izrada šindre te monitoring ptica. Programi se provode u proljeće, ljeto i jesen, a iznimno i zimi, ovisno o potrebi i broju prijavljenih volontera. Osim za volontere smještajni objekt je namijenjen i korisnicima ostalih edukativnih programa koje provodi Nacionalni park.

 

I to nije sve. Uskoro kreće naše darivanje.

Pratite naše objave i na službenoj Facebook stranici. Imamo za vas 3x2 ulaznice u NP Risnjak. Ulaznice ćete moći iskoristiti do 31.12.2020. Prijavite se i…sretno!

 

Više informacija:

JU NP Risnjak

Bijela Vodica 48

51 317 Crni Lug

T: 051/836-133

F: 051/836-116

www.np-risnjak.hr

[email protected]


 


Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook