Prethodni članak
Sljedeći članak

STRUKOVNA ZANIMANJA ZA STABILNU FINANCIJSKU BUDUĆNOST

Znaš li da je CNC operater jedno od najtraženijih zanimanja u Europi?

Ako odabereš zanimanje za CNC operatera, jedno od najtraženijih zanimanja u Europi, očekuju te stabilna primanja i siguran posao. Potražnja za stručnjacima za računalno upravljanje strojevima neprestano raste, a ukoliko želiš brzo početi zarađivati i biti financijski potpuno neovisan, strukovna zanimanja osiguravaju stabilnu financijsku budućnost.

U Srednjoj školi Oroslavje ili Srednjoj školi Krapina školuju se budući CNC operateri s prilikom za primanjem stipendije za vrijeme školovanja i s prednošću u širokom spektru primjene nakon njega - od rada u tvrtki za strojnu obradu pa do pogona za održavanje i proizvodnju strojnih dijelova i uređaja. Obrazovanjem se stiču kompetencije za samostalno obavljanje poslova i zadataka rukovanja klasičnim i numerički upravljanim alatnim strojevima (NUAS) u proizvodnji, kao i izradi strojnih dijelova pri remontu strojeva i uređaja. Tijekom školovanja koriste se suvremeni računalni programi, a praksa je uvodna priprema za brzo snalaženje nakon zapošljavanja.

Srednja škola Krapina nudi i druga zanimanja iz područja strojarstva i elektrotehnike, a to su tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, automehatroničar, bravar, elektromehaničar i elektroinstalater. Projekti poput izrade funkcionalnog simulatora leta bTech, modela pametne kuće i vozila na električni pogon Buggy, samo su od nekih koji rezultati predanog rada učenika i mentora. O uspjesima svjedoče i brone nagrade na natjecanjima koje njihovu težnju za inovacijama i obogaćivanja praktične nastave uvijek guraju korak dalje.

U Srednjoj školi Oroslavje i Srednjoj školi Konjščina stvaraju se kvalitetni obrtnici poput stolara, strojobravara, vodoinstalatera, automehaničara i bravara koji su vrlo traženi i imaju ugovorene poslove mjesecima unaprijed. Nakon nauke struke i dobivenog znanja otvaraju se mogućnosti za samozapošljavanje odmah nakon završene škole.

Trgovina, uvoz i izvoz, logistika i organizacija prijevoza... dinamični su sektori svakog gospodarstva, a za smjer logistike i špedicije se uvijek traži mjesto više za upis u Srednjoj školi Zlatar. Kalkulacije, tehnike marketinga, prodaja i tehnologija, prepoznavanje karakteristike roba i pravila dokumentiranja osnova su u današnjem tržišnom svijetu.  Uz dva strana jezika, nakon škole mogu raditi u trgovini, banci ili pošti jer poznaju novčano i blagajničko poslovanje, a mogu i nastaviti školovanje. Elektrotehnika, računalstvo, računalne mreže, programiranje te općenito primjena IC tehnologije u poslovanju, kompetencije su sadašnjosti, a budućnost u ovom sektoru donosi svakodnevne izazove. Na te izazove odgovaraju kreativni profesori smjera tehničara za računalstvo, a suhoparne brojke i administraciju pretvaraju u široki spektar općeobrazovnog znanja za upravne referente sa smislom za kreativnost u pravu i ekonomiji.

Suvremenim načinima rada, modernim pristupima i velikim udjelom praktične nastave, strukovne škole Krapinsko-zagorske županije ističu se kao obrazovne ustanove koje pripremaju svoje učenike za daljnji život i rad, te im daju znanje i stvaraju predispozicije za uspješnu poslovnu budućnost.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

 

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook