Prethodni članak
Sljedeći članak

STRUKOVNA ZANIMANJA ZA STABILNU FINANCIJSKU BUDUĆNOST

Znaš li da je CNC operater jedno od najtraženijih zanimanja u Europi?

Ako odabereš zanimanje za CNC operatera, jedno od najtraženijih zanimanja u Europi, očekuju te stabilna primanja i siguran posao. Potražnja za stručnjacima za računalno upravljanje strojevima neprestano raste, a ukoliko želiš brzo početi zarađivati i biti financijski potpuno neovisan, strukovna zanimanja osiguravaju stabilnu financijsku budućnost.

U Srednjoj školi Oroslavje ili Srednjoj školi Krapina školuju se budući CNC operateri s prilikom za primanjem stipendije za vrijeme školovanja i s prednošću u širokom spektru primjene nakon njega - od rada u tvrtki za strojnu obradu pa do pogona za održavanje i proizvodnju strojnih dijelova i uređaja. Obrazovanjem se stiču kompetencije za samostalno obavljanje poslova i zadataka rukovanja klasičnim i numerički upravljanim alatnim strojevima (NUAS) u proizvodnji, kao i izradi strojnih dijelova pri remontu strojeva i uređaja. Tijekom školovanja koriste se suvremeni računalni programi, a praksa je uvodna priprema za brzo snalaženje nakon zapošljavanja.

Srednja škola Krapina nudi i druga zanimanja iz područja strojarstva i elektrotehnike, a to su tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, automehatroničar, bravar, elektromehaničar i elektroinstalater. Projekti poput izrade funkcionalnog simulatora leta bTech, modela pametne kuće i vozila na električni pogon Buggy, samo su od nekih koji rezultati predanog rada učenika i mentora. O uspjesima svjedoče i brone nagrade na natjecanjima koje njihovu težnju za inovacijama i obogaćivanja praktične nastave uvijek guraju korak dalje.

U Srednjoj školi Oroslavje i Srednjoj školi Konjščina stvaraju se kvalitetni obrtnici poput stolara, strojobravara, vodoinstalatera, automehaničara i bravara koji su vrlo traženi i imaju ugovorene poslove mjesecima unaprijed. Nakon nauke struke i dobivenog znanja otvaraju se mogućnosti za samozapošljavanje odmah nakon završene škole.

Trgovina, uvoz i izvoz, logistika i organizacija prijevoza... dinamični su sektori svakog gospodarstva, a za smjer logistike i špedicije se uvijek traži mjesto više za upis u Srednjoj školi Zlatar. Kalkulacije, tehnike marketinga, prodaja i tehnologija, prepoznavanje karakteristike roba i pravila dokumentiranja osnova su u današnjem tržišnom svijetu.  Uz dva strana jezika, nakon škole mogu raditi u trgovini, banci ili pošti jer poznaju novčano i blagajničko poslovanje, a mogu i nastaviti školovanje. Elektrotehnika, računalstvo, računalne mreže, programiranje te općenito primjena IC tehnologije u poslovanju, kompetencije su sadašnjosti, a budućnost u ovom sektoru donosi svakodnevne izazove. Na te izazove odgovaraju kreativni profesori smjera tehničara za računalstvo, a suhoparne brojke i administraciju pretvaraju u široki spektar općeobrazovnog znanja za upravne referente sa smislom za kreativnost u pravu i ekonomiji.

Suvremenim načinima rada, modernim pristupima i velikim udjelom praktične nastave, strukovne škole Krapinsko-zagorske županije ističu se kao obrazovne ustanove koje pripremaju svoje učenike za daljnji život i rad, te im daju znanje i stvaraju predispozicije za uspješnu poslovnu budućnost.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

 

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Večeras od 22:00 do 01:00 sati u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA A2 Zagreb-Macelj: -do 15.studenog zbog radova sanacije mosta CONEC na 19.+270 u smjeru Zagreba zatvor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program