Prethodni članak
Sljedeći članak

Tko može do zlata: Informacije za klađenje na Olimpijske igre

Olimpijske igre održat će se ove godine od 26. srpnja do 11. kolovoza. Hrvatska će ponovo loviti medalje u različitim sportovima i sigurno se neće vratiti bez ijednog odličja s velike smotre.

U 2024. godini Olimpijske igre definitivno su jedan od središnjih sportskih događaja. Na njima će nastupiti više od 200 zemalja, uključujući i Hrvatsku. Naravno, radi se o spektaklu koji se prati s velikom pažnjom u cijeloj regiji. Pa tako  kladenje MK  detaljno prati izglede Makedonije, a isto vrijedi i za sve druge stranice koje se bave predviđanjem ishoda Igara u Parizu.

Mi ćemo se pak u ovoj analizi baviti hrvatskom olimpijskom reprezentacijom. Rekord naših olimpijaca je 10 osvojenih medalja, od toga 6 zlatnih na Olimpijskim igrama u Riju. To neće biti lako ponoviti ove godine, no sportski uspjesi sigurno neće izostati u Parizu...

Vaterpolisti i rukometaši u lovu medalju

Kao i uvijek, pažnja hrvatske javnosti bit će usmjerena na momčadske sportove na Olimpijskim igrama. Tamo odlične izglede osvojiti zlato ima naša vaterpolska reprezentacija. Momčad izbornika Ivice Tucka već je u 2024. godini stigla uzeti europsko srebro i svjetsko zlato pa se olimpijska medalja čini sasvim realnom, iako je konkurencija zapravo prilično žestoka.

Tu su i naši rukometaši. Možda se nisu proslavili na Europskom prvenstvu u Njemačkoj u siječnju, no pokazali su veliki potencijal. Zatim ih je preuzeo ugledni Dagur Sigurdsson i odveo ih u dodatnim kvalifikacijama u Pariz.

Hrvatska će na tom turniru biti favorit iz sjene, odnosno momčad koja bi mogla dogurati daleko ako se sve posloži na pravi način. Naravno, pokraj Francuza i Danaca nije se lako dokopati medalje, no naša mlada i poletna ekipa ima sposobnost igrati ravnopravno sa svakim.

Dodajmo tome hrvatske košarkaše koji će tek mjesec dana prije početka Igara saznati idu li u Pariz ili ne idu. Momčad je pokazala moć u svojim prethodnim utakmicama, a njezine najveće NBA zvijezde već su završile svoje nastupe u Americi. Dakle, izbornik Josip Sesar imat će na raspolaganju odmorne i kvalitetne igrače, spremne za veliki sportski podvig.

Sandra, veslači i jedriličari žele još medalja

U Parizu se novoj medalji definitivno nada Sandra Elkasović, poznatija po djevojačkom prezimenu Perković. Dva olimpijska zlata već ima u svojoj karijeri, a ove godine bi novim odličjem mogla zaokružiti svoju karijeru.

Isto vrijedi i za veslače Martina i Valenta Sinkovića. Njihov povratak u disciplinu dvojac bez kormilara pokazao se izazovnim, no ima još vremena da ovladaju čamcem i ugroze svoje najveće rivale.

Isto vrijedi i za zlatnog olimpijca Šimu Fantelu koji u 49er klasi s bratom Mihovilom lovi još jednu medalju. U klasi ILCA 7 ugodno bi nas pak mogao iznenaditi Filip Jurišić.

Ne zaboravimo ni to da u Pariz ide Giovanni Cernogoraz koji je u uskom krugu kandidata za osvajanje zlata u streljaštvu. Tin Srbić je pak među najboljim gimnastičarima današnjice, a tu su i tenisači poput Mate Pavića i Nikole Mektića koji bi ponovo mogli biti konkurentni u konkurenciji parova.

Hrvatska odlična i u borilačkim sportovima

Kad govorimo o Olimpijskim igrama u Parizu ne smijemo zaboraviti niti borilačke sportove, u kojima su naši predstavnici bili vrlo uspješni posljednjih godina. Izdvajamo neke od najozbiljnijih kandidata za osvajanje medalje:

l  Barbara Matić             dvostruka je svjetska prvakinja u džudu,
           

l  Marko Golubić svjetski je prvak u taekwondou,
           

l  boksač Gabrijel Veočić još je prošle godine ostvario svoju normu.

Spomenimo još Anamariju Govorčinović i Matiju Marinić u kajaku koji žele iznenaditi u Parizu pa je jasno da kandidata za osvajanje medalje u hrvatskim redovima definitivno ima.

Zato možemo očekivati između 5 i 10 osvojenih medalja u Parizu, što je bio slučaj i na prethodnim olimpijskim smotrama. Matić, Golubić i vaterpolisti spadaju među hrvatske sportaše na koje će se ljubitelji sportske prognoze najviše kladiti tijekom Olimpijskih igara. No, uspjeh bi mogao doći i iz drugog plana, što bi dodatno uljepšalo nastup naše delegacije na najvećem sportskom natjecanju u 2024. godini...

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook