Prethodni članak
Sljedeći članak

SISAK, GRAD POVIJESNE, KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE TE EUROPSKI GRAD SPORTA 2019.

Hrvatske željeznice – putnički prijevoz, službeni je prijevoznik za sva sportska i kulturna događanja u Sisku

19.5. GRANFONDO ORBEA SISAK

Granfondo Orbea Sisak je natjecateljskog karaktera i kao takav uključuje se u kalendar sličnih događanja Hrvatskog biciklističkog saveza. Na maraton se prijavljuju osobe koje se aktivno bave biciklizmom, iz Siska, cijele Hrvatske te zemalja regije. Maraton se zbog tehničkih zahtjeva odvija na području gradova Sisak, Petrinja, Hrvatska Kostajnica te općina Sunja, Majur i Hrvatska Dubica. Početak i završetak maratona je u Sisku.

Voze se velika i mala utrka , 125 km i 85 km . Utrke startaju istovremeno , razdvajaju se na 43 kilometru , mala utrka se odvaja lijevo a velika nastavlja ravno u selu Panjani , što je i posebno naznačeno i regulirano redarima na cesti.

Dolaskom na maraton poznatih imena iz svijeta biciklizma povlači za sobom veći broj sudionika.. Maraton osiguravaju predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, hitne pomoći i HGSS-a kao i članovi BK Roda. U organizaciju aktivno se uključuju TZG Siska, TZG Petrinje i TZG Hrvatska Kostajnica.

Više informacija potražite na: https://www.utrka.com/utrke/granfondoorbeasisak/2019/info/

25.5. „DAN UDRUGA GRADA SISKA  2019.“

25. svibnja 2019. na sisačkoj šetnici uz Kupu s početkom u 10:00 sati predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

„Dan udruga 2019.“ je manifestacija koja se održava u okviru programa „U srcu grada“, a uključuje „10. Sajam udruga i ustanova“ i predstavljanje različitih sportova u Sisku. Osim toga, ovom prigodom se obilježava nacionalna manifestacija „Hrvatska volontira 2019.“, 27. Svjetski dan sporta i titula „Sisak-Europski grad sporta 2019“.

Organizatori „Dana udruga 2019.“ su Grad Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak, Zajednica sportskih udruga grada Siska, Bodybuilding klub Sisak i Turistička zajednica grada Siska.

Više informacija potražite na: http://vcs.lda-sisak.hr

 

1.6. „LONJA BIKE TOUR 2019“

Lonja bike tour 2019. & Lonja Bike Express vlak iz Zagreba

BICIKLOM KROZ LONJSKO POLJE 01. LIPANJ 2019.

Poseban vlak za bicikliste «LONJA BIKE EXPRESS» kreće s glavnog kolodvora iz Zagreba, staje u V. Gorici, Lekeniku, Sisku i zadnjom postajom u Sunji. U Sunji ih dočekuju organizatori biciklijade, djelatnici Parka prirode Lonjsko polje koji će im biti domaćini na ovom cjelodnevnom izletu na kojem će ih neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend. U Krapju, selu graditeljske baštine je duža pauza koja će se iskoristiti za ručak, upoznavanje s posavskom drvenom arhitekturom, vožnju turističkim brodom na rijeci Savi kao i za kušanje i kupovinu tradicijskih lokalnih proizvoda. Nakon odmora izletnici nastavljaju kroz selo Drenov Bok i stižu u Jasenovac te kroz Spomen područje dolaze na željezničku postaju gdje ih čeka «LONJA BIKE EXPRESS» za povratak u Sisak, odnosno Zagreb. Ukupna dužina rute iznosi 57 km. Organizator: Park prirode Lonjsko polje, a sve informacije možete dobiti na e-mail: [email protected]

Više informacija potražite na: http://www.pp-lonjsko-polje.hr/new/hrvatski/novosti.html

 

SISAK SLAVI DAN GRADA

Grad Sisak slavi Dan grada 4.lipnja, a tim je povodom organizirano niz događanja, od kulturnih i zabavnih do sportskih.

U subotu, 1 .lipnja na korzu od 10 do 12 sati, Dječji Dan grada.

U 21 sat koncert Nine Badrić.

Više informacija potražite na: https://sisak.hr

 

2.6. HSPS PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KOMBINACIJI 10 SPORTSKIH PLESOVA

Hrvatski sportski plesni savez i ŠPK TOP STEP uz potporu grada Siska, europskog grada sporta, organiziraju najzahtjevnije plesno natjecanje u kombinaciji 10 sportskih plesova. Domaćin, SPK TOP STEP već je 16 godina član Saveza, a time i HOO-a i za svoje uspješne organizacije primio je brojne nagrade. U Sisku će plesati samo najbolji hrvatski plesni parovi kako bi RH dobila aktualne prvake koji će ju predstavljati na Svjetskim i Europskim prvenstvima. TOP STEP će, kao i inače, napraviti izvrsnu atmosferu i bogat plesni večernji program za posjetitelje. Prednatjecanja će se odvijati u popodnevnim satima, a početak večernjeg dijela planiran je u 18:00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na dan natjecanja ili u prostorijama kluba, Obala Ruđera Boškovića 2, Sisak.

Više informacija potražite na: https://www.topstep.hr/

 

6.- 8.6. SOELA 2019.

Ovogodišnja sedma po redu utrka ili popularnije dani solarnih automobila bit će najveća do sada, prijavilo se 28 ekipa.

Program manifestacije:

7. 6. Izložba električnih i hibridnih vozila u centru Siska (pješačka zona/korzo), početak u 10.00 sati

7. 6. Konferencija, tema: Svemirska tehnologija-izazov obrazovanju i gospodarstvu. Gosti su vodeći stručnjaci iz NASA-e, eminentni stručnjaci iz Siska, Zagreba i Slavonskog Broda,početak u 14.00 sati

8. 6. 7. utrka solarnih automobila;start utrke u 10.00 sati

Više informacija potražite na: http://soela.hr/

 

8.6. NA VALOVIMA RIJEKE KUPE

Na valovima rijeke Kupe manifestacija je koja se u rasponu od nekoliko mjeseci održava na rijeci ili na obalama rijeke Kupe, počevši od 22. ožujka - Svjetskog dana voda do mjeseca lipnja kada se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Manifestacija ima veoma izraženu ekološku komponentu jer su svi programi u sklopu manifestacije usmjereni upravo na podizanje svijesti o zaštiti okoliša, zaštiti rijeka te aktivno uključuju sudjelovanje mladih. Planirane aktivnosti i događanje: Ekološka akcija "Volimo Kupu trajno", čišćenje rijeke Kupe, ronjenje s bocama  (08.06.)   povodom  obilježavanja  Svjetskog dan zaštite okoliša s ciljem promocije važnosti zaštite okoliša i poziva javnosti na djelovanje.

Više informacija potražite na: https://www.sisakturist.com/

 

8.6. FESTIVAL RAGBIJA

Ragbi klub Sisak Vas poziva na „FESTIVAL RAGBIJA“ koji se organizira dana 08. lipnja 2019. godine (subota) na igralištu Metalac u Sisku, a povodom obilježavanja Dana grada Siska.

Dugi niz godina Ragbi klub Sisak organizira već tradicionalni turnir u ragbiju 7.

Naime, turnir će se organizirati za sve uzrasne kategorije, od 7 do 77 godina.

Za najmlađe (škola ragbija U8, U10 i U12) organiziran je  turnir u Tag ragbiju, za kadete, juniore i seniore turnir u ragbiju 7, te veteranski turnir.

Više informacija potražite na: https://www.facebook.com/events/247703662786497/

 

15.6. GIRO DE BANOVINA

U subotu 15.06.2019. RBU Labudovi organiziraju tradicionalnu cjelodnevnu biciklističku vožnju Giro de Banovina. Ruta je kružna, dužine 170km, srednje zahtiievna sa najvišom nadmorskom visinom od 467 m.n.m. Start je u Sisku pa se kreće prema Glini – Dvor- Hrvatska Kostajnica – Sunja - Sisak.  Na nekoliko punktova organiziran je odmor i okrjepa , a ručak vas očekuje u Adrenalinskom parku Sunja.

Više informacija potražite na: https://www.facebook.com/events/431381440772743/

 

15.6. SISAČKI LIPANJSKI SUSRETI

Sisački lipanjski susreti tradicionalna su manifestacija koju u mjesecu lipnju organizira Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“ Sisak. Riječ je o smotri folklora koja okuplja folklorna društva i izvorne skupine iz cijele Hrvatske i inozemstva. Primarna je intencija ovih susreta sinergijski djelovati na očuvanju hrvatske tradicionalne kulture i baštine te upoznavanje s kulturom drugih naroda. Osim navedenoga, osnovna je zamisao istaknuti Sisačke lipanjske susrete kao brend grada Siska, odnosno kao još jednu od manifestacija prema kojoj može biti prepoznatljiv.

Sisački lipanjski susreti obično su se održavali u prekrasnom ambijentu atrija Staroga grada, ali ove godine se javila ideja o premještanju manifestacije u srce grada kako bi bila još dostupnija našim sugrađanima te kako bismo naše goste upoznali s njegovim ljepotama i bogatom poviješću.

Našim će se gradom 15. lipnja čuti najljepši zvuci raznovrsne kulturne baštine te će se moći vidjeti šarenilo koraka i koreografija u kojima ćemo zajedno moći uživati.

Više informacija potražite na:  http://www.faigkovacic-sisak.hr

 

17.-19.6.2019 „FRIENDSHIP CUP 2019.“

U sklopu proslave 25 godina baseballa u Sisku i obilježavanja proglašenja grada Siska Europskim gradom sporta za 2019, Baseball klub "Sisak" organizira međunarodni U-12 baseball turnir pod nazivom "Friendship cup 2019" na igralištu The Nest. Na turniru će nastupiti reprezentacija LLCN, reprezentacija Slovenije, reprezentacija Mađarske te U-12 ekipa LL Dubai Falcons.

Nakon prošlogodišnjeg U-15 Europskog prvenstva, ovo je još jedan veliki turnir kojeg smo domaćini.

Više informacija potražite na:  https://www.facebook.com/SisakStorks/

 

22.6. BOJEVI ZA SISAK

„Bojevi za Sisak A.D. 1593.“ manifestacija je povijesnog i turističkog karaktera koja prikazuje način života u kasnom srednjem i ranom novom vijeku s naglaskom na prikaz događanja i bitke kod Siska 1593. godine. Manifestacija pruža vjerni prikaz odvijanja viteških borbi i ratovanja, mačevanja, streličarstva, vojnih tabora, naoružanja, zanata, pripreme hrane i drugo. Izvođači na manifestaciji su udruge koje oživljavaju povijest i način života tih povijesnih razdoblja, a dolaze iz Hrvatske i inozemstva. Specifičnost ove manifestacije je održavanje u autentičnom prostoru, utvrdi Stari grad, u kojemu se dogodio značajan trenutak hrvatske povijesti, tj. obrana Hrvatskog Kraljevstva od prodora Osmanlija.

Na manifestaciji sudjeluje  stotinjak izvođača te brojni obrtnici koji predstavljaju svoj rad i proizvode, a koji su usko vezani uz srednji i rani novi vijek. Svi posjetitelji mogu vidjeti kako su izgledali ondašnji vojni tabori, sprave za mučenje, oružje, borbe za naklonost dame, noćnu i dnevnu opsadu Utvrde i još mnogo toga, a sve uz cjelodnevnu glazbu te bogatu ponudu gastronomskih specijaliteta koji se pripremaju na licu  mjesta.

Manifestacija Bojevi za Sisak A.D. 1593. održat će se 22. lipnja 2019., sedmu godinu za redom. Manifestacija je prvi puta održana 2013. kada ju je posjetilo više od 5000 posjetitelja, a iz godine u godinu se povećava broj aktivnih sudionika, izvođača, volontera i posjetitelja.

Više informacija potražite na: https://www.muzej-sisak.hr/

 

29.6. ŠTROKOVO- DAN RODA U ČIGOČU

Europska zaklada za zaštitu prirodne baštine Euronatur proglasila je još 1994. godine Čigoč prvim europskim selom roda.

Na Štrokovo , Dan roda u Čigoču doživi se duša Posavine u bogatstvu folklora i tradicije.

Posjetitelje će dočekati prodajni štandovi s eko proizvodima, izložbe etno zbirke i starih zanata, vožnja kanuima u savskom rukavcu Tišina, gastronomska ponuda, malonogometni turnir,  te seoska zabava u Vatrogasnom domu.

Više informacija potražite na: http://www.pp-lonjsko-polje.hr

HRVATSKE ŽELJEZNICE – PUTNIČKI PRIJEVOZ, SLUŽBENI JE PRIJEVOZNIK ZA SVA SPORTSKA I KULTURNA DOGAĐANJA U GRADU SISKU U 2019. GODINI …čime svi posjetitelji kulturnih, sportskih ili zabavnih manifestacija koje se održavaju u Sisku ostvaruju posebne pogodnosti i plaćaju samo 50 posto iznosa cijene povratne karte na svim redovnim linijama vlakova Zagreb – Sisak – Zagreb. Osim toga, prijevoz bicikala za pojedinačne putnike u dane vikenda je besplatan. Na ovaj način Grad Sisak, koji je i sklopio Ugovor  o poslovnoj suradnji s HŽ putničkim prijevozom, potiče dolazak turista na brojne programe i manifestacije koji se ove godine održavaju u Sisku – Europskom gradu sporta. 

PRAVO NA POPUST POSJETITELJI MOGU OSTVARITI potvrđivanjem putnih karata u Turističko-informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a) ili na blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a).

Dragi putnici i drage putnice,
molimo Vas da prilikom kupnje karte jasno naglasite blagajniku da idete na manifestaciju u Sisak, kako bi vam blagajnik naplatio kartu po povlaštenoj cijeni…

SMJEŠTAJ U SISKU: https://www.sisakturist.com/hr

 

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE POSJETITE WEB STRANICE:

TZG SISKAwww.sisakturist.com i

GRADSKI MUZEJ SISAK, www.muzej-sisak.hr


 

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijalaza Kaštel i Plovanija, autocesti A7 GP Rupa-Rijeka u smjeru Rijeke te na pojedinim graničnim prijelazima. Povre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program