Prethodni članak
Sljedeći članak

OVAJ PETAK U BLUESUN HOTELU KAJ ORGANIZIRAMO ZAVRŠNICU PROJEKTA „BUDI SVIJETLA BUDUĆNOST U FILMSKOM KADRU“

Danas i sutra objavljujemo sve prijavljene filmove, darujemo sudionike projekta i Vas, naše čitatelje

Krajem ožujka ove godine društveno odgovoran komunikacijski kanal, regionalni news&video portal zagorje.com u suradnji s regionalnim tjednikom Zagorski list i podršku ukupno četiri partnera - vizionara projekta započeo je 8.- tjednu kampanju i inovativni projektom projekt pod nazivom „BUDI SVIJETLA BUDUĆNOST U FILMSKOM KADRU“. Vizionari ovog projekta su obrazovne ustanove: ALGEBRA i učionica.net te VODENI PARK AQUAE VIVAE iz Krapinskih Toplica i BLUESUN HOTEL KAJ iz Marije Bistrice.

PROJEKT JE NAMIJENJEN UČENICIMA/CAMA OD 5. DO 8. RAZREDA s područja KZŽ.

NATJEČAJ I PRIJAVNICE ZA SUDJELOVANJE UČENIKA objavljeni su online i dostavljeni osobno ili poštom svim školama u KZŽ. Natječaj za prijavu bio je otvoren do 30. travnja, a ovih dana pripremamo završnicu cijelog projekta.

Na natječaj je prijavljeno osam timskih radova iz: OŠ A. Kovačića iz Zlatara, OŠ Bedekovčina, OŠ Belec, OŠ Donja Stubica, OŠ Marija Bistrica i OŠ S. Radića iz Brestovca  Orehovičkog. U nastavku je popis prijava, kategorije, naziv filma, ime i prezime mentora te link na prijavljeni video ili film.

OŠ ANTE KOVAČIĆA, Zlatar (TIM)

"SVIJETU SE NE MOŽE UGODITI"

Mentorica tima: VERONIKA PODOBNIK, učiteljica hrv. jezika

Link: https://www.facebook.com/ivano.stipanec/videos/129272168234270/

 

OŠ BEDEKOVČINA, Bedekovčina (TIM)

"BIJELI ŽGANCI Z VRHNJEM I ŠPEKOM"

Mentorica tima: ZDENKA ŠPILJAK, učiteljica matematike,

Mentorica tima: LUCIJA GORIČKI, knjižničarka

Link: https://www.youtube.com/watch?v=lHGhF4KmU2k&feature=youtu.be

 

OŠ BELEC, Belec (TIM)

"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO"

DRAGO GRADEČAK, učitelj informatike

https://www.youtube.com/watch?v=o-3auuJ0lm4


OŠ DONJA STUBICA, D. Stubica (TIM)

"NIKAD NE BIH POGODILA"

DANIJELA ZNIKA, učiteljica

Link: https://vimeo.com/333053376


OŠ MARIJA BISTRICA, M. Bistrica (TIM)

"LJUBAVNA PRIČA"

ANITA KLEMAR, prof. hrvatskog jezika

Link: https://youtu.be/rrPsncUiFJk

 

OŠ MARIJA BISTRICA, M. Bistrica (TIM)

"DA SE NE PUZABI"

ANDREJA BOROVIĆ, dipl.inf  - web tim

Link: https://www.youtube.com/watch?v=O7mXNlcCriI


OŠ MARIJA BISTRICA, M. Bistrica (TIM)

"MOJA VIZIJA BUDUĆNOSTI"

ANDREJA BOROVIĆ, dipl.inf  - web tim

Link: https://youtu.be/PaafcNcwLiI

 

OŠ STJEPANA RADIĆA, Brestovec Orehovički (TIM)

"PRVA UČIONICA ZA IGRIFIKACIJU"

DEJAN MIŠAR, prof. matematike i informatike

https://www.youtube.com/watch?v=sywYrm4sA_c

Prijavljeni filmovi mogli su biti i starijeg datuma, no u cijelosti su ih trebali izraditi pojedinci ili timovi - učenici viših razreda osnovnih škola. U ocjenjivačkom timu su partneri projekta, a predsjednik tročlanog žirija je gdin. Tino Šokić ispred tvrtke Dobar dan informatika i voditelj tima edukativno-tehnološkog portala za obrazovanje i edukaciju.

Broj prijava bio je ograničen na dvije prijave po jednom timu i pojedinačno, a kreatori filmova su učenici – članovi web timova, informatičkih odjeljenja/razreda i/ili kreativnih radionica.

Kratka poruka putem tematskog videa mogla je biti na temu: Zašto volim …prirodu … umjetnost …sport/rekreaciju …životinje …biljke, Učenje kroz igru - sloboda kreativnog izražavanja, samostalnost, snalažljivost, uspjeh, Zajedno gradimo SVijEt, Zaštita okoliša: misli globalno, djeluj lokalno, Moje omiljeno (tradicionalno) jelo…, Kulturna baština (budućnosti), Želim ti reći da…, Ovo je priča (o meni) - o liku koji dolazi iz budućnosti…

**Svi prijavljeni filmovi mogu se pregledati klikom na GORE OBJAVLJENE linKOVE.

**očekujemo i glasove naših čitatelja putem službene Faceboook stranice portala ( https://www.facebook.com/zagorjecom ), jer danas i sitra (utorak i srijeda) objavit ćemo svih osam filmova i nagraditi osam čitatelja sa osam pojedinačnih ulaznica za Vodeni park Aquae Vivae.

 

Dobitnike ulaznica objavit ćemo u četvrtak poslije 16 sati.

Do tada ćete svoj glas moći dati svima ili samo onim filmovima, koje odlučite podržati u borbi na nagradu publike.  

U petak, 17. svibnja u večernjim satima, u društvu svih koji su poslali svoju prijavu u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici bit će službena podjela poklona naših sponzora projekta „BUDI SVIJETLA BUDUĆNOST U FILMSKOM KADRU“. Bit će to odlična prilika za druženje i simbolično obilježavanje Svjetskog dana telekomunikacijskog i informacijskog društva 2019. te promoviranje i podizanje svijesti o upotrebi Interneta, informacijskih i komunikacijskih tehnologija sa svrhom doprinosa razvoju društva i ekonomije.

Zahvaljujemo svim ravnateljima osnovnih škola na sudjelovanju njihovih učenika i mentora, svim učenicima na odličnim idejama i dodatnom angažmanu u pripremi filmova. Vidimo se u petak na dodjeli poklona!

Puno sreće svima koji će skupljati glasove naših čitatelja za nagradu publike. Sve nagrade ostat će nagrade iznenađenja do svečane dodjele.

Više informacija pronaći ćete u sljedećem broju Zagorskog lista i na stranicama našeg portala.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

IZVANREDNE OBAVIJESTI:  -životinja (uočena je srna) na čvoru VARAŽDINSKE TOPLICE. Molimo korisnike za dodatan oprez.  -životinja (uočen je pas) na autocesti A1 ispred odmorišta ZIR. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program