Prethodni članak
Sljedeći članak

Odaberite jednu od trendi destinacija za doček

Jeste li umorni od dočeka Nove godine, koji je iz godine u godinu gotovo isti? Otišli biste negdje dobro se zabaviti i ostaviti sve probleme u godini koja ostaje iza nas. Evo nekoliko prijedloga za destinaciju koja vas neće razočarati u novogodišnjoj noći.

Nova godina 2023 Beograd, New York, Pariz ili Rim, pitanje je sada. Ukratko ćemo predstaviti specifičnosti sva četiri grada za koje naši sugrađani pokazuju najveći interes.

Vječni grad je uvijek u trendu

Svi putovi vode u Rim, pogotovo za vrijeme praznika, kada blista svom snagom. Doček u Rimu ne može se zamisliti bez dobrog stola. Poznata talijanska kuhinja neodvojiva je od domaćih vina. Sigurno je da ćete u Novu godinu u Rimu ući uz čašu šampanjca ili pjenušavog Prosecca i brojne nove talijanske prijatelje, imajući na umu srdačnost i otvorenost domaćina.

Talijani imaju zanimljiv običaj bacanja starih stvari kroz prozor tijekom dočeka, kako bi Nova godina bila slobodna za nove i bolje stvari. Iako se ovaj običaj u maloj mjeri zadržao, ipak se može primijetiti da na ulici ima neobično odbačenih stvari, često starih komada odjeće.

New York i Nova godina

Doček Nove godine u popularnoj Velikoj jabuci više je nego uzbudljiv. Jedno je od najatraktivnijih odredišta za sve ljude koji žele proslaviti u međunarodnom okruženju, među mnogim nepoznatim ljudima, uz sjajnu glazbu, vizualne i pirotehničke izvedbe. Okolni kafići i barovi imaju svoje programe i uglavnom živu glazbu ili nastup nekog od popularnih DJ-a.

Tradicionalno, odbrojavanje za Novu godinu organizira se na Times Squareu spuštanjem velike svjetlucave lopte s vrha tornja. Ovaj događaj je jedna od najprodavanijih TV emisija na svijetu, a najbolje iskustvo je gledati ga uživo.

Pariški šik dobrodošlica

Pariz je zasigurno najromantičniji grad u kojem možete dočekati Novu godinu s voljenom osobom. Jednako je zanimljivo i za grupe prijatelja koji žele promjenu kada je u pitanju dobrodošlica. Pariz će vas dočekati nevjerojatno lijepo uređen, elegantan i sa primamljivim mirisima koji dolaze iz kafea i restorana.

Sam doček Nove godine na otvorenom organizira se na poznatim Champs-Elyseesima i svake godine okupi nekoliko stotina tisuća posjetitelja. Odlučite li se za organizirani doček u nekom od brojnih klubova ili restorana uz živu glazbu, rezervirajte barem tjedan dana unaprijed.

Pariz je uvijek u trendu i ako pratite vijesti na Instagramu, primijetit ćete da je Pariz jedna od najčešćih destinacija za doček. I što je najzanimljivije, vole ga sve generacije.

Beogradski trendi splavovi

Doček Nove godine u Beogradu je za mnoge naše sugrađane financijski prihvatljiviji od gore navedenih, a zabava nije ništa manje dobra. Dapače, susjedi se doista mogu pohvaliti iznimnom ugostiteljskom ponudom uz popularnu glazbu uživo koja po atmosferi može parirati svjetskim metropolama.

Nova godina 2023 Beograd će, kao i do sada svrstati u sam vrh svjetske klupske scene, najavljuju domaćini. Zato i ne čudi što se rijeka naših sugrađana pred Novu godinu ulijeva u srpsku prijestolnicu. Ali i da se mnogi od njih ne vraćaju prvog siječnja, već odluče ostati koji dan duže.

Iako ima dugu kafansku tradiciju dugu oko dvjesto godina, Beograd posljednjih godina privlači neobične ugostiteljske objekte - splavove. Moderni splavovi Beograd čine nadaleko poznatim. Splavovi na Savi i Dunavu opremljeni su najsuvremenijom rasvjetom i ozvučenjem, pa je svaki od njih atraktivno mjesto za poseban novogodišnji program koji se tjednima prepričava nakon dočeka. Posebno su popularni splavovi koji organiziraju nastupe zvijezda narodne glazbe, a za neke je potrebno rezervirati sto i nekoliko tjedana unaprijed.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook