Prethodni članak
Sljedeći članak

Inflacija nam je otvorila oči –ušteđevinu sad čuvamo u zlatu!

I Hrvatska i eurozona bilježe novu rekordnu stopu inflacije. Kod nas je ona već probila granicu od 10%, a idući bi nam mjesec, sa značajnim rastom cijena usluga u turističkom sektoru, mogao donijeti novi rekord i približavanje razinama od 12 posto!

S istom količinom novca može se, dakle, kupiti sve manje.  Građani koji imaju gotovinu u banci odnosno oni koji je držekod kuće najviše su pogođeni inflacijom. Kamate na oročenu štednju u bankama su praktički nepostojeće, a uz to, na njih se plaća porez.

Po nekoj navici novac držimo u banci. I tako već godinama, zapravo desetljećima“ – započinje priču jedanbračni par iz Zaboka. Suprug je neko vrijeme plovio, a nekoliko su godina živjeli i radili u Njemačkoj pa su kroz godine uspjeli skupiti nešto ušteđevine. Za hrvatske pojmove –solidan iznos. Teško zarađeni novac, sada im , međutim, vrijedi sve manje.

Dio novca namijenili smo olakšanju budućih umirovljeničkih dana, a s dijelom smo namjeravalipomoći kćerki kako bi s obitelji mogla urediti kuću“  - nastavljaju. „No, s obzirom na ovaj divljirast inflacije, tog jenovca sve manje.Točnije rečeno, za njega se može kupiti sve manje. Evo konkretnog primjera: za 100.000 kuna koje stoje na banci jer su trebale biti utrošene na uređenje kuće, moći ćemo kupiti 10.000 ili čak 12.000 kuna manju vrijednost nego prije“–zaključuju rezignirano.

Čitajući te podatke o inflaciji, razmišljao sam o tome kako nema smisla pustiti novac da propada. Bolje je taj novac uložiti u nešto drugo, nešto što ne gubi vrijednost. Jer novac gubi vrijednost i u periodima niske inflacije, a kamoli tek uz ovakve stope! Raspitivao sam se o raznim mogućnostima ulaganja i shvatio da nam je najbolje novac prebaciti u zlatnu štednju. To jest kupiti investicijsko zlato.“  - objašnjava ovaj Zabočanin.

Naime, podaci posljednjih godina, pa i desetljeća, govore kako upravo zlato predstavlja najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti protekom vremena. U posljednjih 50 godina cijena mu se povećala u prosjeku više od 8% godišnje, a s obzirom na to da se na njega ne plaća porez, kao ni kamata, trenutačno je jedan od najisplativijih načina štednje.

Zlatne polugice odlučili su nabaviti u Auro Domusu, u poslovnici na adresi Matije Gupca 45zbog najpovoljnijih uvjeta i dobre korisničke podrške koju su im pružili na besplatnom broju telefona 0800/7372.

Kad dođe vrijeme, zlato ćemo brzo moći prodati i doći do gotovine. Štednjom u zlatu spriječit ćemoobezvrjeđenje naše ušteđevine i ostat će više za umirovljeničke dane te za kćerkinu kuću“– zaključuju zadovoljno.

 

 

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook