Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Horvat: 'Podižemo standard života u zagorskim općinama i gradovima'

Ministar je u Krapinskim Toplicama općinskim načelnicima dodijelio je 10 ugovora o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat boravio je danas u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Krapinskim Toplicama je općinskim načelnicima dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

Ovo je prvi iskorak u 2021. godini kad određenim potporama podižemo standard života u općinama i gradovima, za početak za 173 općine, ali se nadamo da će ih biti još i više – izjavio je.

Načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i kandidat za župana istaknuo je kako su općine i gradovi s postojećim fiskalnim kapacitetima kontinuirano upućeni i na programe županija i države, vezano uz podršku uređenju komunalne infrastrukture. Ovo je, dakle, program koji se kontinuirano provodi i nama izuzetno puno znači za rješavanje naših komunalnih problema. Općina Krapinske Toplice dobila je maksimalan iznos od 171.000 kuna, namijenjen za uređenje nerazvrstanih cesta - rekao je Svažić.


Ministarstvo će sufinancirati izgradnju ceste do dječjeg vrtića, dodjela državne imovine Općini u završnoj fazi


U sklopu svog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, ministar Horvat u utorak je posjetio i općinu Lobor, jednu od deset općina u Zagorju kojima su odobrena sredstva Ministarstva za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

- Bila je to jedna dobra inicijativa koja je završila odlukama o sufinanciranju iz državnog proračuna.
Kroz natječaj je u aplikaciji bilo oko 390 projekata, a 173 su završila s dodijeljenim odlukama nakon prvog Povjerenstva, no siguran sam da ćemo tijekom godine, prikupivši novac od legalizacije, imati priliku i kroz drugo Povjerenstvo još neke od krapinsko-zagorskih općina popratiti s intenzitetom potpore od otprilike 50-ak posto u odnosu na projektnu dokumentaciju i za tražene iznose – rekao je Horvat.


Istaknuo je da je za Lobor u ovom trenutku možda značajnija činjenica da je proces dodjele ili stavljanja u funkciju državne imovine u završnoj fazi.

- To su projekti Zazidje, Cukovec i Streljana, a s kamenolomom ćemo još malo pričekati jer morat će se promijeniti prostorno-planska dokumentacija. No ova tri spomenuta projekta su u završnoj fazi i država će općini dodijeliti predmetne nekretnine da bi ih onda općina kroz svoje planove stavila u što prije potpunu funkciju – kazao je ministar Horvat.

Načelnica Ljubica Jembrih zadovoljna je sredstvima dodijeljenim za uređenje pristupne ceste kod dječjeg vrtića Ivančice u Loboru. - Dječji će vrtić biti otvoren u rujnu i tome se svi neizmjerno veselimo jer to je najveći projekt na području naše općine kojeg smo svi čekali i nadali mu se više od deset godina. Također, sretni smo i ponosni što smo u završnoj toj fazi dodjele državne imovine u vlasništvo općine Lobor jer nama to puno znači. Važno nam je to zbog razvoja turizma čija je Strategija pri samom završetku, ali i za sportske aktivnosti na području općine Lobor – kazala je načelnica.

Posebno je spomenula i stavila naglasak na APN kredite, odnosno rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji.

 Ministar Darko Horvat posjetio je Pregradu, Zlatar, Bedekovčinu i Donju Stubicu.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom. Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strplj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program