Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Horvat: 'Podižemo standard života u zagorskim općinama i gradovima'

Ministar je u Krapinskim Toplicama općinskim načelnicima dodijelio je 10 ugovora o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat boravio je danas u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Krapinskim Toplicama je općinskim načelnicima dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

Ovo je prvi iskorak u 2021. godini kad određenim potporama podižemo standard života u općinama i gradovima, za početak za 173 općine, ali se nadamo da će ih biti još i više – izjavio je.

Načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i kandidat za župana istaknuo je kako su općine i gradovi s postojećim fiskalnim kapacitetima kontinuirano upućeni i na programe županija i države, vezano uz podršku uređenju komunalne infrastrukture. Ovo je, dakle, program koji se kontinuirano provodi i nama izuzetno puno znači za rješavanje naših komunalnih problema. Općina Krapinske Toplice dobila je maksimalan iznos od 171.000 kuna, namijenjen za uređenje nerazvrstanih cesta - rekao je Svažić.


Ministarstvo će sufinancirati izgradnju ceste do dječjeg vrtića, dodjela državne imovine Općini u završnoj fazi


U sklopu svog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, ministar Horvat u utorak je posjetio i općinu Lobor, jednu od deset općina u Zagorju kojima su odobrena sredstva Ministarstva za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

- Bila je to jedna dobra inicijativa koja je završila odlukama o sufinanciranju iz državnog proračuna.
Kroz natječaj je u aplikaciji bilo oko 390 projekata, a 173 su završila s dodijeljenim odlukama nakon prvog Povjerenstva, no siguran sam da ćemo tijekom godine, prikupivši novac od legalizacije, imati priliku i kroz drugo Povjerenstvo još neke od krapinsko-zagorskih općina popratiti s intenzitetom potpore od otprilike 50-ak posto u odnosu na projektnu dokumentaciju i za tražene iznose – rekao je Horvat.


Istaknuo je da je za Lobor u ovom trenutku možda značajnija činjenica da je proces dodjele ili stavljanja u funkciju državne imovine u završnoj fazi.

- To su projekti Zazidje, Cukovec i Streljana, a s kamenolomom ćemo još malo pričekati jer morat će se promijeniti prostorno-planska dokumentacija. No ova tri spomenuta projekta su u završnoj fazi i država će općini dodijeliti predmetne nekretnine da bi ih onda općina kroz svoje planove stavila u što prije potpunu funkciju – kazao je ministar Horvat.

Načelnica Ljubica Jembrih zadovoljna je sredstvima dodijeljenim za uređenje pristupne ceste kod dječjeg vrtića Ivančice u Loboru. - Dječji će vrtić biti otvoren u rujnu i tome se svi neizmjerno veselimo jer to je najveći projekt na području naše općine kojeg smo svi čekali i nadali mu se više od deset godina. Također, sretni smo i ponosni što smo u završnoj toj fazi dodjele državne imovine u vlasništvo općine Lobor jer nama to puno znači. Važno nam je to zbog razvoja turizma čija je Strategija pri samom završetku, ali i za sportske aktivnosti na području općine Lobor – kazala je načelnica.

Posebno je spomenula i stavila naglasak na APN kredite, odnosno rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji.

 Ministar Darko Horvat posjetio je Pregradu, Zlatar, Bedekovčinu i Donju Stubicu.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook