Prethodni članak
Sljedeći članak

Vešligaj: „Moja slika Pregrade je poduzetan grad usmjeren prema uključenosti, inovativnosti i održivosti na svim poljima“

Grad Pregrada u protekle četiri godine ostvario je brojne uspjehe i postao grad prepoznatljiv u široj okolici: asfaltirano je 14 km nerazvrstanih cesta u svim mjesnim odborima; uspješno povučeno 16,7 milijuna kuna sredstva iz EU fondova kojima je sufinancirano 9 velikih infrastrukturnih projekata te 4 projekta u području društvenih djelatnosti, a grad je partner u još 5 velikih projekata ukupne vrijednosti više od 10 milijuna kuna. Pregrada je grad s najvećim padom nezaposlenosti uz rast zaposlenosti u Hrvatskoj u 2019. godini, svim mališanima omogućen je upis u dječji vrtić, osnovnoškolci dobivaju besplatne knjige, radne bilježnice i ostali radni materijal, a uvođenjem tehnoloških inovacija, transparentnošću i digitalnom transformacijom Pregrada je došla među top 5 malih smart city gradova u RH.


„Gradska uprava kojoj sam na čelu nije sjedila prekriženih ruku, nego smo odgovorno svakodnevno radili, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života u našem gradu. Rezultati nisu izostali: mogu se vidjeti u svakom kutu grada, u svakom našem mjesnom odboru“, rekao je Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade i kandidat koalicije SDP-ZS za još jedan gradonačelnički mandat.


„Osnažujemo naše mlade i podupiremo udruge civilnog društva u provedbi projekata s posebnim naglaskom na međugeneracijskoj solidarnosti i jačanju volonterizma. Usluge koje građanima pružamo unaprijedili smo i uvođenjem platforme Otvoreni grad, kroz koju građani mogu ostvariti svoje zahtjeve prema gradu online iz svog doma te imaju izravan uvid u potrošnju gradskih sredstava“, naglašava Vešligaj te dodaje da je njegova slika Pregrade poduzetan grad usmjeren prema uključenosti, inovativnosti i održivosti na svim poljima.
Kako govori Vešligaj, u provedbi njegovog programa važni su ljudi, važna je povezanost svih skupina društva i međusobna suradnja, a listu broj 4 za Gradsko vijeće čine ljudi koji dolaze iz svih mjesnih odbora, svih dobnih i obrazovnih skupina, sa zajedničkom željom da se Pregrada razvija ravnomjerno i da se u njen razvoj i život uključe sve skupine društva.


Program koalicije SDP-ZS „Nastavimo u pravom smjeru“ podijeljen je u osam poglavlja, koji se odnose na poduzetništvo, okoliš, bolje uvjete života, poljoprivredu, znanje i zdravi život, kulturu i turizam, transparentnost i otvorenost te solidarnost.


„Nastavimo u smjeru poduzetne Pregrade, koja potiče investicije, razvija partnerske odnosa s investitorima i stvara uvjete za rast i razvoj poduzetništva. Nastavimo stazama zelene Pregrade, grada koji učinkovito gospodari energijom, potiče energetsku obnovu i brine za svoj okoliš. Nastavimo osiguravati bolje uvjete života ulaganjima u infrastrukturu, povezivanjem svih dijelova i podizanjem komunalnog standarda u svim dijelovima našeg grada. Nastavimo putem snažnije poljoprivrede kroz jačanje kapaciteta poljoprivrednih gospodarstava, sufinanciranjem troškova za razvoj pčelarstva, stočarstva, peradarstva, podizanje višegodišnjih nasada voćki i loze, kupnju opreme te administrativnom i financijskom potporom aplikacijama naših poljoprivrednika na EU fondove. Nastavimo graditi Pregradu znanja i zdravog života daljnjom izgradnjom i uređenjem sportskih objekata i sadržaja, poboljšavanjem uvjeta u dječjem vrtiću, jačanjem osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja i uvođenjem dodiplomskog studija sestrinstva. Nastavimo graditi grad kulture i turizma, osnivanjem Pučkog otvorenog učilišta, Centra za mlade za provedbu programa za mlade i slobodnog vremena, potporom aktivnostima i nadogradnjom postava Muzeja grada Pregrade, Centra za posjetitelje/Interpretacijskog centra i uređenja muzejskog postava u kući Janka Leskovara, unapređenjem i potporom gradskih kulturnih manifestacija te projektom izgradnje eko – bazena. Nastavimo s transparentnošću i otvorenošću Pregrade, kroz provedbu digitalne transformacije Pregrade, jačanje suradnje s udrugama civilnog društva, i participiranja i osnaživanja mladih u donošenju odluka koje se tiču njih samih. Nastavimo biti solidarni prema svim dobnim skupinama našeg grada, nastavkom stipendiranja učenika i srednjoškolaca, razvijanjem novih usluga za starije i umirovljenike, omogućavanjem pristupa ustanovama za osobe s invaliditetom, sustavnom demografskom politikom koja uključuje i potporu za kupnju/izgradnju prve stambene nekretnine za mlade, te specijalističku pedijatrijsku zdravstvenu skrb za naše najmanje“, ističe Marko Vešligaj te poziva svoje sugrađane i sugrađanke da izađu na izbore i daju podršku njemu kao gradonačelniku i listi koalicije SDP-ZS za Gradsko vijeće.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program