Prethodni članak
Sljedeći članak

Vešligaj: „Moja slika Pregrade je poduzetan grad usmjeren prema uključenosti, inovativnosti i održivosti na svim poljima“

Grad Pregrada u protekle četiri godine ostvario je brojne uspjehe i postao grad prepoznatljiv u široj okolici: asfaltirano je 14 km nerazvrstanih cesta u svim mjesnim odborima; uspješno povučeno 16,7 milijuna kuna sredstva iz EU fondova kojima je sufinancirano 9 velikih infrastrukturnih projekata te 4 projekta u području društvenih djelatnosti, a grad je partner u još 5 velikih projekata ukupne vrijednosti više od 10 milijuna kuna. Pregrada je grad s najvećim padom nezaposlenosti uz rast zaposlenosti u Hrvatskoj u 2019. godini, svim mališanima omogućen je upis u dječji vrtić, osnovnoškolci dobivaju besplatne knjige, radne bilježnice i ostali radni materijal, a uvođenjem tehnoloških inovacija, transparentnošću i digitalnom transformacijom Pregrada je došla među top 5 malih smart city gradova u RH.


„Gradska uprava kojoj sam na čelu nije sjedila prekriženih ruku, nego smo odgovorno svakodnevno radili, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života u našem gradu. Rezultati nisu izostali: mogu se vidjeti u svakom kutu grada, u svakom našem mjesnom odboru“, rekao je Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade i kandidat koalicije SDP-ZS za još jedan gradonačelnički mandat.


„Osnažujemo naše mlade i podupiremo udruge civilnog društva u provedbi projekata s posebnim naglaskom na međugeneracijskoj solidarnosti i jačanju volonterizma. Usluge koje građanima pružamo unaprijedili smo i uvođenjem platforme Otvoreni grad, kroz koju građani mogu ostvariti svoje zahtjeve prema gradu online iz svog doma te imaju izravan uvid u potrošnju gradskih sredstava“, naglašava Vešligaj te dodaje da je njegova slika Pregrade poduzetan grad usmjeren prema uključenosti, inovativnosti i održivosti na svim poljima.
Kako govori Vešligaj, u provedbi njegovog programa važni su ljudi, važna je povezanost svih skupina društva i međusobna suradnja, a listu broj 4 za Gradsko vijeće čine ljudi koji dolaze iz svih mjesnih odbora, svih dobnih i obrazovnih skupina, sa zajedničkom željom da se Pregrada razvija ravnomjerno i da se u njen razvoj i život uključe sve skupine društva.


Program koalicije SDP-ZS „Nastavimo u pravom smjeru“ podijeljen je u osam poglavlja, koji se odnose na poduzetništvo, okoliš, bolje uvjete života, poljoprivredu, znanje i zdravi život, kulturu i turizam, transparentnost i otvorenost te solidarnost.


„Nastavimo u smjeru poduzetne Pregrade, koja potiče investicije, razvija partnerske odnosa s investitorima i stvara uvjete za rast i razvoj poduzetništva. Nastavimo stazama zelene Pregrade, grada koji učinkovito gospodari energijom, potiče energetsku obnovu i brine za svoj okoliš. Nastavimo osiguravati bolje uvjete života ulaganjima u infrastrukturu, povezivanjem svih dijelova i podizanjem komunalnog standarda u svim dijelovima našeg grada. Nastavimo putem snažnije poljoprivrede kroz jačanje kapaciteta poljoprivrednih gospodarstava, sufinanciranjem troškova za razvoj pčelarstva, stočarstva, peradarstva, podizanje višegodišnjih nasada voćki i loze, kupnju opreme te administrativnom i financijskom potporom aplikacijama naših poljoprivrednika na EU fondove. Nastavimo graditi Pregradu znanja i zdravog života daljnjom izgradnjom i uređenjem sportskih objekata i sadržaja, poboljšavanjem uvjeta u dječjem vrtiću, jačanjem osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja i uvođenjem dodiplomskog studija sestrinstva. Nastavimo graditi grad kulture i turizma, osnivanjem Pučkog otvorenog učilišta, Centra za mlade za provedbu programa za mlade i slobodnog vremena, potporom aktivnostima i nadogradnjom postava Muzeja grada Pregrade, Centra za posjetitelje/Interpretacijskog centra i uređenja muzejskog postava u kući Janka Leskovara, unapređenjem i potporom gradskih kulturnih manifestacija te projektom izgradnje eko – bazena. Nastavimo s transparentnošću i otvorenošću Pregrade, kroz provedbu digitalne transformacije Pregrade, jačanje suradnje s udrugama civilnog društva, i participiranja i osnaživanja mladih u donošenju odluka koje se tiču njih samih. Nastavimo biti solidarni prema svim dobnim skupinama našeg grada, nastavkom stipendiranja učenika i srednjoškolaca, razvijanjem novih usluga za starije i umirovljenike, omogućavanjem pristupa ustanovama za osobe s invaliditetom, sustavnom demografskom politikom koja uključuje i potporu za kupnju/izgradnju prve stambene nekretnine za mlade, te specijalističku pedijatrijsku zdravstvenu skrb za naše najmanje“, ističe Marko Vešligaj te poziva svoje sugrađane i sugrađanke da izađu na izbore i daju podršku njemu kao gradonačelniku i listi koalicije SDP-ZS za Gradsko vijeće.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook