Prethodni članak
Sljedeći članak

Komunalno Zabok nabavilo novo vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Nakon što je tvrtka Komunalno-Zabok d.o.o. pokrenula postupak javne nabave komunalnog vozila 07.siječnja 2021.g. u sklopu projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ KK.06.3.1.18.0062 kao korisnik, sa partnerima na projektu MGOR i FZOEU, te nakon što je potpisan Ugovor o isporuci vozila 09.veljače 2021.g., izvršena je i primopredaja komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada između tvrtke KOMOP d.o.o. Zagreb kao Prodavatelja i tvrtke Komunalno-Zabok d.o.o. Zabok kao Naručitelja dana 18. veljače 2021.g.
Marka vozila: FAUN ROTOPRESS 16m³ namijenjeno je za odvojeno prikupljanje korisnog otpada (papir, plastika, staklo i dr.) na području grada Zabok i općine Bedekovčina.
Provedba projekta doprinijet će većoj stopi iskoristivosti otpada i nižu emisiju stakleničkih plinova u okoliš te ublažavanje negativnih učinaka na ljudsko zdravlje, okoliš i klimu. Cilj je i osvijestiti građane da je pravilno odložen otpad korisna sirovina pa su projektom predviđene aktivnosti koje će im omogućiti upoznavanje s mjerama, načinima i postupcima za odvajanje otpada s posebnim naglaskom na poštivanje hijerarhije gospodarenja otpadom kroz sprječavanje nastanka otpada, pripremu za ponovnu uporabu, recikliranje i oporabu.
Ciljane skupine projekta su cjelokupno stanovništvo Grada Zabok i Općine Bedekovčina te zaposlenici Komunalno-Zabok d.o.o. Zabok. Potrebe stanovnika odnose se na unaprjeđenje usluge prikupljanja komunalnog otpada te dodatne edukacije o načinima odvajanja otpada u kućanstvima. Njima će biti pružena poboljšana usluga odvojenog prikupljanja otpada te će biti informirani o odgovornom postupanju s otpadom. Potrebe Komunalno-Zabok d.o.o. Zabok odnose se na sigurne radne uvjete te educiranje.

 

Ukupna vrijednost vozila iznosi 1.545.000,00 bez PDV-a.

 

Navedena sredstva osigurana su putem EU strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 85% dok preostalih 15% troškova snosi tvrtka Komunalno-Zabok d.o.o..

 

Razdoblje provedbe projekta je od prosinca 2020.g. do lipnja 2021. godine (šest mjeseci).

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke Komunalno-Zabok d.o.o.“

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 20.+500 km između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Lipovca, promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Molimo korisnike za oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistral...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program