Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako odabrati moderne sandale? Trendi sandale za ljeto

Prvi znak ljeta su zasigurno natikače i sandale. Toplo nam vrijeme omogućava odabir lagane i prozračne obuće, što su definitivno natikače i sandale. I rijetko je kome jedan model dovoljan za sve ljetne aktivnosti kojima se želimo baviti u najtoplije doba godine.

Ženske natikače i sandale

Ženske natikače i sandale dolaze u bezbroj modela, boja i varijanti.

Sandale su elegantniji model ljetne obuće koji možemo nositi i u svečanijim prilikama, dok su natikače češći izbor za ležernije trenutke.

Sandale su dostupne u različitim modelima; od onih gotovo u potpunosti ravnih, do onih na visoku potpeticu. Isto tako, postoje modeli sa zatvorenim i otvorenim prstima, a o dostupnim je bojama suvišno i govoriti. Gotovo da i ne postoji boja u kojoj sandale nisu raspoložive, tako da ih je zbilja jednostavno uskladiti baš sa svakom modnom kombinacijom, bilo poslovnom ili nekom drugom svakodnevnom, bilo svečanom.

Natikače su obuća za koju se češće odlučujemo u slobodno vrijeme, a to se posebno odnosi na vrijeme koje provodimo na odmoru. Natikače su dostupne u svečanijim modelima koji često imaju neku vrstu ukrasa na sebi, ali i u sportskoj verziji koja je u većini slučajeva prilagođena i za vodu.

Posebnu kategoriju natikača čine japanke. Japanke su dostupne i u elegantnijoj varijanti, ali i sportskoj, kada su većini prvi izbor za odlazak na plažu. Kod japanki uvijek možemo biti sigurni da noga neće „pobjeći“ kroz obuću i zato ih je lako nositi po pješčanim, šljunčanim, ali i kamenitim plažama i u plićacima. Bitno je napomenuti da ni sandale, ni natikače ni japanke ni u kojem slučaju ne treba nositi za odlazak na izlet u planinu jer nisu prikladne za teške i zahtjevne terene.

Kako odabrati moderne sandale?

Moda sandala mijenja se svake sezone, kao i kod svih drugih vrsta obuće. Ove su godine popularni modeli koji imaju dio preko prstiju od prave ili umjetne kože koja je prošivena u obliku romba ili pravokutnika. Obično imaju petu od nekoliko centimetara, zahvaljujući čemu su vrlo udobne za nošenje. Dostupne su u različitim bojama, uglavnom pastelnima i boji kože. Vrlo su elegantne i jednostavno se mogu ubaciti u baš svaku modnu kombinaciju.

No, ako vam se taj model ne sviđa, na raspolaganju je zbilja puno drugih modela među kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Kod sandala, ali kao i kod svih drugih modela obuće, najvažnije je da su vam udobne i vas ne žuljaju. Sandale se uglavnom nose na bose noge i stoga trebaju stajati kao salivene kako biste izbjegli nepotrebne neugodnosti uzrokovane neodgovarajućim modelom ili nekvalitetnom izradom.

Odabir željenog modela sandala ovisi o onome uza što ih planirano nositi. Ako tražimo nešto što ćemo nositi uz lepršave haljine i lagane suknje, tada su prikladniji elegantniji modeli. Ako nam pak trebaju sandale u kojima ćemo puno hodati, možda se čak i baviti nekim vrstama sporta, tada se treba odlučiti za sportski model koji ipak malo čvršće drži nogu kako bismo bili neometani dok se bavimo sportom.

Muške natikače i sandale

Na kraju, naravno, ne smijemo izostaviti ni snažnije polovice. Muške sandale i natikače isto imaju cijelo mnoštvo raspoloživih modela, od elegantnijih do sportskih. Jako puno muškaraca voli provoditi svoje slobodno vrijeme tijekom ljeta u sportskim natikačama jer tako znaju da im neće biti vruće, ali ako i odu zaplivati negdje, da ih obuća neće u tome sprječavati.

Muškarci mogu birati među modelima napravljenima od prave i umjetne kože, umjetnih materijala sličnih gumi i ostalog. Također imaju na raspolaganju sportske modele koji čvrsto drže nogu, a koji su idealni za dulje šetnje.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook