Prethodni članak
Sljedeći članak

Minoxidil i finasterid potiču rast kose nakon samo 4 mjeseca

Isprobali ste razne lijekove za tretiranje gubitka kose i ni s jednim niste zadovoljni? Predstavljamo vam finasterid i minoxidil, učinkovite lijekove u promicanju bržeg rasta kose.

Mnogi stariji ljudi, pa čak i oni u srednjim životnim godinama imaju problema s gubitkom kose. Vjerojatno još uvijek nisu pokušali s tretmanima minoxidila i finasterida.

Što su minoxidil i finasterid te kako funkcioniraju?

Sveprisutni finasterid  je lijek koji blokira pretvaranje testosterona u DHT čime folikule dlake ostaju nepromijenjene. To je danas jedan od najpopularnijih lijekova na tržištu koji možete naći protiv gubitka kose. Osim toga, najučinkovitiji je među svima ponuđenima, a to su dokazala brojna istraživanja provedena na muškarcima koji su ga koristili.

Kao i kod većine ostalih lijekova treba proći neko vrijeme da bi rezultati bili vidljivi. Važno je istaknuti da isti uvelike ovise o trenutnom stanju pojedinca. Tako može proći i nekoliko mjeseci prije nego što primijetite bilo kakva poboljšanja.

Minoxidil je molekula koja se koristi pri proizvodnji proizvoda koji pridonose rastu kose. Dostupan je u obliku tekućine ili pjene. Jednostavno se koristi; samo ga nanesete na područje zahvaćeno gubitkom dlake. Funkcionira na način na skraćuje fazu mirovanja te produljuje fazu rasta dlake gdje novi folikuli zamjenjuju starije.

Dakle, ako primjećujete neke rane znakove ćelavosti kao što su stanjivanje kose ili povlačenje linije kose, potražite  svemoćni minoxidi l  kako biste u ranom stadiju zaštitili postojeću kosu i potaknuli njezin ponovni rast.

Nakon koliko vremena će rezultati postati vidljivi?

Zbog samog načina djelovanja minoxidila trenutni rast kose je, dakako, nemoguć. Umjesto toga ćete nakon prvih nekoliko tjedana primijetiti više opadanja kose, jer dlake brže prolaze kroz ciklus rasta. Većina istraživanja pokazala je da su rezultati vidljivi tek nakon nekoliko mjeseci. Bez obzira na sve, važno je biti strpljiv te redovno nastaviti koristiti lijek čak i onda ako još uvijek ne primjećujete poboljšanje.

Ako redovno uzimate finasterid, rezultati bi mogli biti vidljivi već nakon 3 ili 4 mjeseca. No da biste vidjeli potpuni učinak, treba proći između šest i devet mjeseci, budući da je folikulama dlake potrebno dosta vremena da „proizvedu“ novu kosu.

Izvor slike:
Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook