Prethodni članak
Sljedeći članak

Mario Antonić: Hum mamo radi

Smisao obnašanja političkih dužnosti i funkcija u konačnici znači biti na usluzi ljudima, zajednici, domovini, kaže Antonić, kandidat HDZ - a za načelnika Općine Hum na Sutli

ZL: Tko je zapravo kandidat za načelnika jedne od najjačih gospodarskih općina u Hrvatskoj?

Ja sam običan, skroman čovjek iz obrtničke obitelji koji ima 25 godina radnog iskustva u gospodarstvu i politici, diplomirani inženjer strojarstva i magistar ekonomskih znanosti iz managementa (MBA), oženjen, otac dvojice punoljetnih sinova i kćeri tinejdžerice, čovjek koji vjeruje da svojim radom, iskustvom i zalaganjem može učiniti ovaj kraj boljim i sigurnijim mjestom za sve.

ZL: Kako to da ste se odlučili kandidirati za načelnika Huma na Sutli?

Da, dosta ljudi me također pita zašto to meni treba..ali odgovor je jednostavan. Volim svoj domaći kraj, imam znanje i iskustvo, imam viziju, energiju i strast Hum na Sutli postaviti na vrh, kao mjesto u kojem se vrhunski i radi i živi. I može se to..na Humu posluju vrhunske tvrtke, poduzetnici, obrtnici. Uspješna općina mora biti organizirana na takav način da daje podršku već tako visoko razvijenom gospodarstvu, ali i da svojim radom utječe na bolju kvalitetu života za sve mještanke i mještane koji tu žive. To je moj jedini motiv i vjerujem u to cijelim svojim bićem. Iskreno želim pomoći da svakodnevne stvari funkcioniraju bolje, jednostavnije za sve, ali i svjestan sam koliko je zahtjevno uskladiti sve želje i zahtjeve sa mogućnostima i raspoloživim resursima.

ZL: Otkud ovaj slogan u naslovu?

Hum mamo radi je jednostavan, iskren osjećaj i izričaj onoga što mislim i radim za Hum. Nakon dileme da li koristiti književni hrvatski jezik ili naše narječje, moja ekipa i ja odlučili smo se za humski jezik, koji je i upisan u registar na Listu zaštićenih kulturnih dobara RH. Mi Humčani smo ponosni na naš jezik i koristimo ga svakodnevno. Slogan je simpatičan, razumljiv i prihvatljiv svim Humčanima i odlično je prihvaćen među ljudima.

Z: A što je zapravo Vaš program, čime želite pridobiti povjerenje birača na Humu?

Cijeli program temelji na direktnoj pomoći ljudima kako bi životni standard bio bolji. Glavne točke navedene su u programskom letku, ali i na www.marioantonic.com te na https://www.facebook.com/JerVolimoHum .

Uglavnom, mjere sadržane u paketu za roditelje osnovnoškolaca i djece jasličke i vrtićke dobi kreirane su upravo sa ciljem podizanja obiteljskog standarda. Osigurati ćemo besplatan vrtić, školsku prehranu i prijevoz za svu djecu te stipendije za naše studente.

Jedna od konkretnih mjera za umirovljenike i starije koju ću odmah uvesti jest sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u Humu na Sutli. Time će svakom umirovljeniku godišnje ostati više od 800 kuna u njihovim novčanicima. To je konkretna mjera kojom se povećava životni standard naših umirovljenika. Uz to ćemo svakom našem umirovljeniku isplatiti dostojne uskrsnice i božićnice! Izgradit ćemo također i moderan, suvremen dom umirovljenika na području općine, a potrebna sredstva osigurat ćemo iz fondova Europske unije te javno privatnim partnerstvima.

Što se tiče prometne i ostale infrastrukture, u najkraćem mogućem roku nakon rekonstrukcije ceste Pregrada – Hum na Sutli započeti ćemo sa prijeko potrebnom rekonstrukcijom državne ceste Đurmanec - Hum na Sutli koja uključuje i prometno rješenje na Brodu. Nakon uspješno realizirane industrijske ceste na Drajži nastavit će se taj smjer uz Sutlu prema Malom Taboru.

Uz podršku Vlade RH i dalje ćemo podržavati uspješno humsko gospodarstvo, kako velike tvrtke tako i male i srednje poduzetnike i obrtnike. Širenjem, izgradnjom i opremanjem postojećih te osnivanjem novih gospodarskih zona stvorit ćemo uvjete za daljnji razvoj uspješnog gospodarstva na našem Humu.

Uspostaviti ćemo Mjesne odbore te jedinstven sustav izravne demokracije u kojem građani sudjeluju u kreiranju, izboru prioritetnih projekata, načina upravljanja i gradnje kapitalne infrastrukture. Taj dio smo već zapravo i počeli provoditi, obilazeći sva mjesta u općini te animirajući mještane kroz seriju simpatičnih filmića, koji se mogu vidjeti na https://www.youtube.com/channel/UC1ydtq9fr-eNHB72-rF81Aw , a dodiruju svaki dio općine.

U suradnji sa županijskom i državnom razinom ulagat ćemo u poljoprivredna gospodarstva, vinske ceste, OPG-ove– kroz potpore za razvoj i plasman proizvoda na tržište. U suradnji sa državnom razinom konačno ćemo revitalizirati sutlansko jezero i otvoriti nove mogućnosti razvoja turizma i plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz turističku ponudu te postaviti Hum na kartu poželjnog turističkog odredišta.

Jako mi je važno da mještani znaju kako se troše sredstva koja oni stvaraju jer proračun općine Hum na Sutli puni se porezima i doprinosima svih nas. Služiti ljudima transparentno i jasno je ključni postulat vođenja općine.

ZL: Iskreno, sve ovo zvuči motivirajuće, pozitivno, obećavajuće..što bi poručili mještanima Huma na kraju?

U ovim izazovnim vremenima dat ću sve od sebe da Hum bude ponosan dio Hrvatskog zagorja, Hrvatske, mjesto sretnih i zadovoljnih ljudi, mjesto gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju. Pozivam sve Humčanke i Humčane da glasaju za mene i listu koju predvodim, da zajedno realiziramo program za sve nas.

Vjerujem u podršku Humčanki i Humčana koji žele novog načelnika, sa novom energijom, strašću, idejama i jasnom vizijom razvoja Huma na Sutli. To je put da bu na Humu životni standard i kvaliteta života bolja, a briga za svakog čovjeka na prvom mjestu!

Sad je bitno. Jer volimo Hum na Sutli. Hum mamo radi J

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook