Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti

Projekt za 140 djece s teškoćama i 50 članova njihovih obitelji u četiri partnerske županije

Potaknute iskustvom iz svakodnevnoga rada, poteškoćama u osiguravanju kontinuirane podrške te nemogućnošću u ostvarenju redovitosti socijalnih usluga, organizacije na čelu s Udrugom Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Krapinsko- zagorske županije, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, udružile su se kao projektni partneri na projektu pod nazivom Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i čija je ukupna vrijednost 1.499,404,36 kuna, a planirano trajanje 22 mjeseca. Projekt je usmjeren na rješavanje problema nedovoljne socijalne uključenosti 140 djece s tjelesnim, senzoričkim, komunikacijskim, govorno-jezičnim i intelektualnim teškoćama te problema nedovoljnog promicanja pomirenja poslovnog i obiteljskog života 50 članova njihovih obitelji u četiri partnerske županije – Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Djeci će kroz projekt biti omogućena kontinuirana izvaninstitucionalna podrška te bolja socijalna integracija. S druge strane, njihove su obitelji često podijeljene između obiteljskog i profesionalnog živote te im se kroz projekt planira pružiti psihosocijalna podrška i savjetovanje.

Cilj projekta opremiti je opremiti senzornu sobu, a isto tako i osigurati uslugu mobilnog tima podrške obiteljima, budući da fizioterapeutske radionice, usluga radnog terapeuta i logopeda nisu kontinuirano dostupne i ne mogu zadovoljiti sve potrebe djece s teškoćama. Također, stručnjacima iz svih partnerskih organizacija nedostaje dodatno usavršavanje u područjima senzorne integracije i različitim oblicima rada koji doprinose socijalnom uključivanju djece s teškoćama, stoga će se projektom educirati te će se primjenjivati nove metode i biti uspješniji u radu s djecom s teškoćama. Zainteresirani za prijavu djece na terapiju senzorne integracije mogu se javiti mailom ili više informacija pronaći na web stranici ili društvenim mrežama Udruge.

Ovim se projektom provode aktivnosti podrške djeci s teškoćama i njihovim obiteljima, a kampanjom osvješćivanja podiže se svijest javnosti o potrebama i pravima osoba s invaliditetom.

 

Prvi sastanak projektnog tima održan u Loboru.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook