Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti

Projekt za 140 djece s teškoćama i 50 članova njihovih obitelji u četiri partnerske županije

Potaknute iskustvom iz svakodnevnoga rada, poteškoćama u osiguravanju kontinuirane podrške te nemogućnošću u ostvarenju redovitosti socijalnih usluga, organizacije na čelu s Udrugom Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Krapinsko- zagorske županije, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, udružile su se kao projektni partneri na projektu pod nazivom Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i čija je ukupna vrijednost 1.499,404,36 kuna, a planirano trajanje 22 mjeseca. Projekt je usmjeren na rješavanje problema nedovoljne socijalne uključenosti 140 djece s tjelesnim, senzoričkim, komunikacijskim, govorno-jezičnim i intelektualnim teškoćama te problema nedovoljnog promicanja pomirenja poslovnog i obiteljskog života 50 članova njihovih obitelji u četiri partnerske županije – Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Djeci će kroz projekt biti omogućena kontinuirana izvaninstitucionalna podrška te bolja socijalna integracija. S druge strane, njihove su obitelji često podijeljene između obiteljskog i profesionalnog živote te im se kroz projekt planira pružiti psihosocijalna podrška i savjetovanje.

Cilj projekta opremiti je opremiti senzornu sobu, a isto tako i osigurati uslugu mobilnog tima podrške obiteljima, budući da fizioterapeutske radionice, usluga radnog terapeuta i logopeda nisu kontinuirano dostupne i ne mogu zadovoljiti sve potrebe djece s teškoćama. Također, stručnjacima iz svih partnerskih organizacija nedostaje dodatno usavršavanje u područjima senzorne integracije i različitim oblicima rada koji doprinose socijalnom uključivanju djece s teškoćama, stoga će se projektom educirati te će se primjenjivati nove metode i biti uspješniji u radu s djecom s teškoćama. Zainteresirani za prijavu djece na terapiju senzorne integracije mogu se javiti mailom ili više informacija pronaći na web stranici ili društvenim mrežama Udruge.

Ovim se projektom provode aktivnosti podrške djeci s teškoćama i njihovim obiteljima, a kampanjom osvješćivanja podiže se svijest javnosti o potrebama i pravima osoba s invaliditetom.

 

Prvi sastanak projektnog tima održan u Loboru.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program