Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeli Dani zagorskog purana

Krapinsko-zagorska županija, PZ Puran zagorskih brega i Turistička zajednica KZŽ organiziraju gurmansku manifestaciju 'D


Krapinsko-zagorska županija, PZ Puran zagorskih brega i Turistička zajednica KZŽ organiziraju gurmansku manifestaciju 'Dani zagorskog purana' koja je počela prošlog tjedna predstavljanjem na Vuglec Bregu. Prisutni su mogli uživati u delicijama od mesa zagorskog purana.

Povezanost svih jamstvo uspjeha

Predviđeno je da manifestacija traje mjesec dana, i da u tom vremenu zagorski restorani, hoteli i seoska gospodarstva nude po povoljnim cijenama svojim gostima izvorne zagorske purane i delicije spremljene od njihovog mesa, zatim zagorske slastice te vrhunska vina.

– Dane zagorskog purana organiziramo prvi puta u našoj županiji sa željom da postanu dio zagorske tradicijske turističke ponude. Za ovaj festival jela od mesa zagorskog purana zaslužni su mnogi u županiji koji su se udružili u cilju kvalitetnog razvoja turizma i promoviranja Zagorja kao ekskluzivne kontinentalne turističke destinacije. To je rezultat višegodišnjeg ulaganja Županije u razvoj i promociju tržišne marke 'Puran zagorskih brega', rezultat rada Poljoprivredne zadruge i njezinih članica, vrijednih seoskih gospodarstava koji uzgajaju zagorskog purana po standardima tradicije i kvalitete ove naše peradi i suradnje ugostitelja s proizvođačima. Ta povezanost ujedno je i jamstvo kvalitetne turističke ponude i ovog vrlo vrijednog gastronomskog proizvoda koji je među ostalima zaštitni znak naše županije – rekao je župan Siniša Hajdaš Dončić.

Zdrav proizvod za zahtjevno tržište

Upravitelj Poljoprivredne zadruge 'Puran zagorskih brega' Kristijan Krsnik istaknuo je da zagorski puran raste prirodnim ritmom, slobodno pase travnjacima i voćnjacima. I upravo se zato odlikuje kvalitetnim i ukusnim mesom, bogato bjelančevinama i siromašno kolesterolom i mastima.

– Jela od zagorskog purana nutricionisti preporučaju u svakodnevnoj zdravoj prehrani osobama svih životnih dobi. Zahvaljujući zaštiti naše vrijedne peradi i organiziranom uzgoju Zadruga danas ovaj vrijedan proizvod može ponuditi širokom i zahtjevnom domaćem tržištu – istaknuo je Krsnik.

Ksenija Tomić, direktorica Turističke zajednice KZŽ rekla je kako su današnji turisti istančanih zahtjeva te se bez kvalitetne gastronomske ponude bazirane na izvornoj i tradicionalnoj hrani ne može stvarati vrijedan turistički proizvod. – Turistička zajednica ovaj mjesec ugošćuje agente inozemnih turističkih agencija, turoperatore i njima će kao prvorazredni meni biti ponuđena jela od zagorskog purana. Jednako tako bit će i pri skorašnjem dolasku inozemnih novinara koji će obilaziti županiju – rekla je Tomić.

Poseban gost promocije bio je Franko Palma, predsjednika Hrvatske udruge hotelijera i restoratera. Priključili su se i sudionici Glumačkog festivala u Krapini predvođeni Adamom Končićem.

Podijeli s prijateljima

Još članaka iz "Recepti"

Facebook