Prethodni članak
Sljedeći članak

OVO JE NOVI ZAGORSKI FAST FOOD HIT: Buncek-burger s hrenom i zeljem

Riječ je o „Bluesun Buncek-burgeru s hrenom i dinstanim zeljem“, za kojeg se, kako nam je rekao chef Marko, pomno biraju domaće namirnice, kao i prilozi, a čak se i pecivo sa sezamom peče u njegovoj kuhinji


Povodom Adventa u Mariji Bistrici, tamošnji su se ugostitelji potrudili narednih tjedana ponuditi gostima brojne domaće specijalitete, prigodne za ovo predzimsko i zimsko vrijeme.

Osim tradicionalnih autohtonih slastica, kao što su gibanica, štruklji ili zlevanka, u 'adventskim kućicama' bit će i zagorske juhe, sarme, krvavica, odojaka, jetrica sa žganicama i mnogih drugih tradicionalnih zagorskih jela.

No, kako su najavili iz marijabistričkog Bluesun hotela Kaj, njihov chef Marko Futivić, pripremio je uistinu zanimljivo gastro-iznenađenje, zagorski fast food proizvod, koji će bez sumnje postati hit.

Riječ je o „Bluesun Buncek-burgeru s hrenom i dinstanim zeljem“, za kojeg se, kako nam je rekao chef Marko, pomno biraju domaće namirnice, kao i prilozi, a čak se i pecivo sa sezamom peče u njegovoj kuhinji.

Osim bunceka, domaćeg umaka od hrena, dinstanog zelja, kuhanog jaja i zelene salate, zasigurno da Bluesun Buncek-burger krije i poneki tajni sastojak, ali nam ih chef Marko, dakako, nije otkrio.

Chef Marko Futivić

U svakom slučaju, ova odlična ideja zagorskog fast fooda, sigurni smo, neće završiti samo na Adventu, a vjerojatno će se njene inačice vrlo brzo proširiti Zagorjem.

Još članaka iz "Recepti"

Facebook