Sljedeći članak

Manifestacija "Babičini kolači“ ove godine u Humu na Sutli

Krapinsko-zagorska županija raspisala je natječaj za izbor „Babičini kolači“, natjecanje i manifestaciju ko


Krapinsko-zagorska županija raspisala je natječaj za izbor „Babičini kolači“, natjecanje i manifestaciju koja će se održati 7. veljače ove godine u Humu na Sutli. Kao i uvijek, za najbolje plasirane natjecateljice županija je pripremila vrijedne nagrade. Prijaviti se mogu žene s područja Krapinsko-zagorske županije, i to u Upravni odjel za gospodarstvo (049-329-111), a jedini je uvjet da su sve prijavljene žene babice, odnosno bake.

Ovogodišnje, četvrto po redu natjecanje u spremanju kolača po tradicionalnim receptima jedinstveno je u Hrvatskoj i već je preraslo u tradiciju. Prošlogodišnja pobjednica bila je Dijana Tepeš iz Huma na Sutli, a podsjećamo da je na prvom izboru pobijedila Slavica Rainer iz Pregrade, dok je na drugom titulu osvojila Marija Žabojec iz općine Sveti Križ Začretje.

Ova manifestacija ima za cilj očuvanje i promociju tradicionalnih recepata naših baka, što je nastavak aktivnosti Županije u poticanju i održanju tradicionalnih vrijednosti te skretanja pozornosti na važnost žena, a naročito baka u životu zagorskih obitelji. Na taj način želi se doprinijeti promicanju vrijednosti naših žena, obitelji, kreativnosti, tradicije i kulture naše županije, kao i gradova i općina iz kojih će bake doći.

Inače, na prošlogodišnjem natjecanju u pripremanju kolača održanom u Svetom Križu Začretju prisustvovalo je čak 29 baka s područja Krapinsko-zagorske županije. Ujedno je tiskana brošura u kojoj se nalaze recepti kolača koji su bili izloženi na prošlogodišnjem natjecanju i manifestaciji Babičini kolači, a izdavanje takve nove brošure s receptima planira se i ove godine.

Još članaka iz "Recepti"

Facebook