Prethodni članak
Sljedeći članak

Atraktivna Doris Pinčić Rogoznica vodit će program sutrašnje zagorske 'Štruklijade'

Mlada glumica i voditeljica popularnog televizijskog kulinarskog showa, vodit će program sutrašnje 'Štruklijade' koja se održava u Krapinskim Toplicama.


Foto:rtl

Sutra, 14. svibnja 2016. godine s početkom od 15,00 sati u Krapinskim Toplicama ispred Vodenog parka AquaVivae, održat će se popularna zagorska turistička manifestacija „Štruklijada“, izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show.

Ove godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeću se  24 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica. Ova jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, održava se po osmi puta, a ove godine voditeljica programa bit će atraktivna glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.

Tijekom dva tjedna prije i poslije Štruklijade, odnosno u razdoblju 06-22.svibnja  u 14 ugostiteljskih objekata odvija se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana možete naći i na web stranici www.struklijada.com.hr  te u prilogu.

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će učenici SŠ Zabok  i SŠ Pregradaodmjeriti  snage.  Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima ali i vidjeti sam način pripreme.

Po završetku manifestacije, Trnje Live Acoustic zabavljati će vas od 18,00, a na nogometnom igralištu posjetitelje očekuju  animacije uz „Zagorca“, balon na vrući zrak.

Ocjenjivački sud koji će kušati sve štrukle natjecatelja i iskušanim nepcima presuditi najboljeg čine:Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i  predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije,  Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Slavko Večerić, etablirani zagorski kuhar, počasni član Hrvatske kulinarske akademije.

Organizatori Štruklijade 2016. su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije  , projekt podupiru Općina Krapinske Toplice , Vodeni park AquaVivae, Zagorska razvojna agencija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije , Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada, pokrovitelj promocije je Hrvatska turistička zajednica.

Medijski pokrovitelji: Radio Kaj, Zagorski list, Oblizeki, Naturala, Gastro.hr, Idem van i Gastronomika.

Još članaka iz "Recepti"

Facebook