Prethodni članak
Sljedeći članak

U Centru za prirodu Zagorje održano prvo predavanje 1. Opće planinarske škole u Radoboju


U četvrtak, 05. siječnja 2022. godine, u prostorijama Centra za prirodu Zagorje održalo se prvo predavanje za polaznike 1. Opće planinarske škole u Radoboju. Prvo predavanje bilo je na temu „Povijest planinarstva“ u kojem se kroz evolucijski prikaz čovječanstva ukazalo na mjesto i ulogu planinarstva u današnjem vremenu, te generalni „Uvod u planinarstvo“.

Predavanje je održao Alan Čaplar, istaknuti hrvatski planinarski publicist, urednik, vodič, instruktor te popularizator planinarstva. Također i autor knjiga poput „Planinarski vodič po Hrvatskoj“ i „Planinarski udžbenik“.

Predavanje je bilo interaktivne prirode u kojem se uključilo polaznike u temu kroz razgovor. Plan je da se kroz naredna tri mjeseca planinarsko znanje i vještine prenesu na sva 33 polaznika. Sljedeće predavanje biti će iz prve pomoći, a prvi izlet u sklopu planinarske škole je u nedjelju, 08.01.2023., od Milengrada do Bele.

Nakon završetka škole svi polaznici koji steknu uvjete polagat će završni ispit i svi koji ga uspješno polože dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza. HPD Radoboj svim polaznicima želi sreću i uspješan nastavak svog planinarskog obrazovanja.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook