Prethodni članak
Sljedeći članak

Radobojski planinari na zabavnom i edukativnom izletu


Hrvatsko planinarsko društvo Radoboj proteklog je vikenda organiziralo dvodnevni izlet 'Kajmbuščakov put', u sklopu 1. Opće planinarske škole u Radoboju.

Polazak planinara bio je u subotu, 14. siječnja kod Planinarskog doma u Radoboju. Pješice se krenulo prema Krapini u ugodnom društvu i razgovoru i prošlo se kroz točke Kamenečki, Križ i Šušelj Breg sve do Krapine. Laganim hodom nastavilo se do Podgore Krapinske, Jelenskih Pećina i Planinarske kuće na Strahinjčici.

Potom se došlo do vidikovca Dedeka, osvojio se Vrh, a zatim se prošlo poznatom stazom Dedek i Babica. Nakon četiri sata pohoda, počelo je spuštanje natrag prema Planinarskom domu u Radoboju na večeru i zajedničko druženje uz planinarsku edukaciju: vježbe čvorova.

Sljedećeg dana, nakon doručka, krenula je kružna planinarska tura od Planinarskog doma u Radoboju prema vrhu Sekolje (Hajdine zerne) uz pokazne vježbe izrade gelendera. Nedjeljna dionica bila je nešto kraća i manje zahtjevna, ali ništa manje edukativna za sve planinare. S nedjeljnim popodnevom, tako je završio drugi predviđeni izlet 1. Opće planinarske škole HPD-a Radoboj.

Sljedeći seminar održat će se ovog četvrtka, a sljedeći izlet u sklopu Opće planinarske škole je 25. Vincekov pohod, 22. siječnja.

 

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook