Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADOBOJ] Praznici su počeli, ali tjelesna kultura još uvijek traje

Sportski praznici 2022.


Inicijativom Hrvatskog školskog sportskog saveza prošle je godine pokrenut projekt: „Sportski praznici 2021“, besplatan ljetni sportski program koji se nastavlja i u 2022. godini, a provodi se na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj.

Na području naše županije, u suradnji sa Županijskim školskim sportskim savezom Krapinsko-zagorske županije, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, provodi se u tri škole - u Radoboju, Brestovcu Orehovičkom i Zlatar Bistrici.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te nastaviti s istom praksom nakon korona krize.

Sportski praznici 2022. u Radoboju traju četiri tjedna od 23.06.2022. do 22.07.2022., svakim danom, od 8 do 11 sati. Program počinje jutarnjim vježbanjem, zatim upoznavanjem s osnovama dvoranskih sportova (košarka, odbojka, rukomet) te atletskim i gimnastičkim dvoranskim disciplinama. Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

Ove godine u Radoboju potvrđena je zainteresiranost djece za bavljenje sportom te za tjelesnom aktivnošću. Pod vodstvom diplomiranih kineziologa: učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Osnovne škole Side Košutić Radoboj - Gordana Poslončeca i tajnika Županijskog školskog sportskog saveza Krapinsko-zagorske županije - Radovana Cesarca omogućeno je svim učenicima od 1. do 8. razreda organiziran oblik tjelesne aktivnosti te dodatno kvalitetno sportsko vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

 

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook