Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Radoboj dodijelila financijska sredstva udrugama


Temeljem provedenih javnih poziva za financiranje programa i projekata udruga za 2024. godinu iz područja kulture, socijalno-humanitarne djelatnosti, poljoprivrede i za područje sporta, te odluke o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 51.500,00 eura za projekte i programe 16 udruga.

Sredstva za financiranje projekata, programa, manifestacija i aktivnosti za područje kulture, socijalno-humanitarne djelatnosti i poljoprivrede dodijeljena su udrugama: Kulturnom umjetničkom društvu „Zagorec“ Radoboj, Društvu Naša djeca Radoboj, KUD-u Krapina, Lovačkom društvu „Strahinjčica“, Općinskoj udruzi umirovljenika „Radobojsko srce 65+“ Radoboj, Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapina, Udruzi slijepih KZŽ, Društvu osoba oštećena sluha Krapina, Udruzi privatnih šumovlasnika „BREZA“ Radoboj i Astronomskom društvo „Meteor“ u sveukupnom iznosu 10.600,00 eura.

Općina Radoboj i Sportska zajednica Općine Radoboj donijele su odluku o dodjeli financijskih sredstava udrugama iz područja sporta. Za udruge koje su prijavile svoje programe biti će izdvojeno sveukupno 40.900,00 eura. Za svoje programske aktivnosti izdvojena su sredstva za NK Radoboj, KPJ Jastreb, ŠKUG Josip Poljak Bregi Radobojski, Športsku udrugu građana Gornja Šemnica i Taekwondo klub-sekcija Dundo.

Novčana sredstva raspoređena su udrugama ne samo s područja općine Radoboj već i udrugama koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije što govori kako je rad udruga prepoznat i važan na puno širem teritoriju. Rad udruga je važan jer okuplja članove zajednice u raznovrsnim organizacijama civilnog društvo putem kojih se djeluje na mnogobrojna područja koja promoviraju i čine zajednicu prepoznatljivim mjestom.
Dodijeljena sredstva pomoći će udrugama u provedbi i realizaciji niza projekata i aktivnosti i nastavku odličnog rada kojeg nesebično svakodnevno obavljaju.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook