Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan tečaj planinarskih vodiča u Planinarskom domu u Radoboju

Sudjelovali pripravnici HPS-a iz cijele Hrvatske


Vikendima od 16. do 17. ožujka te od 23. do 24. ožujka 2024. u Planinarskom domu u Radoboju održan je sveobuhvatni tečaj za planinarske vodiče HPS-a. Na događaju su sudjelovali razni planinarski klubovi diljem Hrvatske, uključujući: HPD Bilo Koprivnica, HPD Runolist Zagreb, HPD Sokol Zagreb, HPD Vinica Duga Resa, HPD Zagreb-Matica Zagreb, HPD Željezničar Zagreb, KPD Zagreb, PD Grafičar Zagreb, PD Medvednica Zagreb, PD Nad vrhom Zagreb, PDS Naftaplin Zagreb, PDS Velebit Zagreb, i SPD Altius Osijek.

Entuzijasti i pripravnici okupili su se dva uzastopna vikenda, sudjelujući u nizu modula učenja, praktičnih vježbi, društvenih aktivnosti i mogućnosti umrežavanja. Tečaj je polaznicima pružio platformu za poboljšanje znanja, vještina i tehnika bitnih za sigurno i učinkovito snalaženje po planinskom terenu.

Tijekom edukacija, sudionici su imali priliku komunicirati s iskusnim profesionalcima, razmijeniti iskustva i uspostaviti nove veze unutar planinarske zajednice. Atmosfera suradnje potaknula je ne samo razvoj vještina, već i prijateljstvo među istomišljenicima koji su vrsni znalci krajolika Hrvatske.

Sudionici tečaja uz novostečena znanja i prijateljstva spremni su za planinarska putovanja u susretima koji dolaze. 

 

 

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook