Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Radoboju


Prošli tjedan u Radoboju bio je ispunjen božićnim priredbama u OŠ Side Košutić Radoboj i u  Dječjem vrtiću Škrinjica uz puno zabave i raznovrsnih kreativnih radionica. U subotu, 16. prosinca s početkom u 17:00 sati u Radoboju je na Šetnici zapaljenja treća Adventska svijeća, simbol radosti. Adventski program u Radoboju popraćen je uz ponudu toplih napitaka, fritula i kobasica.

Isti dan s početkom u 18:00 sati održalo se predavanje i radionica promatranja noćnog neba kroz teleskope pokraj Planinarskog doma. Radionicu su na poziv Općine Radoboj organizirala astronomska društva iz Krapine, Zaboka i Oroslavja, a u sklopu odobrenog projekta „Zvjezdarnica u Radoboju“ participativnog proračuna za mlade. Članovi astronomskih društava postavili su 5 teleskopa kroz koja su se vidjeli planeti sunčevog sustava, zvijezde i mnoge druge nebeske zanimljivosti.

Nedjeljno jutro, 17.prosinca bilo je idealno za Adventsko-planinarski pohod na Strahinjčicu u organizaciji HPD-a Radoboj i Općine Radoboj. Sakupilo se oko 60 planinara sa svih okolnih planinarskih društva koji su tako iskoristi lijepo vrijeme pješačeći na Strahinjčicu. Pohod je trajao oko 3,5 sata, a sve je planinare nakon pohoda dočekala u najboljem planinarskom objektu u Hrvatskoj, Planinarskom domu u Radoboju okrjepa. U nedjelju se održala još jedna manifestacija, proslava Adventa u Jazvinama u organizaciji DVD-a Jazvine. Proslava je bila popraćena kićenjem bora, podjelom poklona za najmlađe uz živu muziku i veliku ponudu napitaka, fritula, lepinja, kolača i peciva.

Za kraj prošlotjednih adventskih događanja održala se u Sportskoj dvorani u Radoboju predstava „Coparnice“ KUD-a Krapina. Predstava je pred punom dvoranom na zanimljiv i šaljiv način uprizorila događaj optužbe za coprije i kakve sve zavrzlame nastanu oko toga. Veselimo se daljnjim Adventskim događanjima!

 

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook