Prethodni članak
Sljedeći članak

Zeko opet u svom kraju

U Pregradi održana promocija knjige ''Zeko – Biografija Velimira Zajeca'' autora Sanjina Španovića


U prepunoj Gradskoj vijećnici Pregrade održana je promocija knjige autora Sanjina Španovića „ Zeko – biografija Velimira Zajeca“. Moderator je bila poznata TV voditeljica Mila Horvat.

Pregrada nije slučajno izabrana za promociju, koja je  zamišljena tako da Zeko posjeti Dinamove sredine te se druži sa brojnim prijateljima, suigračima, igračima i navijačima Dinama te mu je tako na ovoj promociji društvo pravio njegov suigrač iz poznate 1982. godine Željko Hohnjec – koji  je aktivno sudjelovao na promociji, jer iz Kostela ( naselje nedaleko od Pregrade, op.a. ) je Zajecov otac koji  mu je donio prve kopačke iz Afrike gdje tada radio.

„Ovo je moj dom. Nisam tu rođen ali sam tu proveo veliki dio svog djetinjstva. Tu mi je familija tako da se osjećam sretno i drago mi je da sam opet ovdje „- riječi su Velimira Zajeca kojim je započela promocija.

Nakon toga uslijedila su brojna pitanja u kojima su se dotakli čitave Zekine karijere  od relativno kasnog početak igranja velikog nogometa do osvajanja naslova prvaka bivše države sa čarobnom Dinamovom generacijom te odlične prezentacije nogometa u Grčkoj gdje ga, po riječima autora knjige Španovića, tretiraju poput Božanstva.

Nakon pitanja moderatorice Horvat uslijedila su zanimljiva pitanja i nazočne publike. Tako smo, između ostalog mogli čuti: „ Znaš li Zeko da smo nas četvorica pješke išli iz Kostela na tekmu u Rogašku da te gledamo a ti nisi došel ?“; „ Bručić i Mustedanagić na igralištu djelovali su kao najuigraniji stroj a navodno privatno uopće nisu razgovarali ?“; „Koja je uloga bila Čečija i Hadžije da ste vi tako lako mogli otići u napad i razigravati Cicu, Cerina i Deverića ?..... I tako – bilo je puno pitanja na koja Zeko strpljivo uz veliku dozu humora odgovarao.

Knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” puštena je prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara, a na promocijama moći će kupiti po promotivnim, sniženim cijenama.

Nakon promocije Zeko je imao još dosta posla jer se stvorio poveći red ljudi koji su željeli njegov potpis u biografiji nogometnog majstora.

Odličan organizator promocije bio je Grad Pregrada a nazočni su, između ostalih, bili domaćin Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade, Željko Kolar, župan Krapinsko – zagorske županije, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Zlatko Šorša, predsjednik Skupštine Krapinsko – zagorske županije, Zvonko Škreblin, načelnik općine Desinić i Branko Piljek, tajnik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije  te ostali uzvanici.

 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook