Prethodni članak
Sljedeći članak

Nagrađeni obrtnici jubilarci na 12. Obrtničkoj noći u Pregradi


U restoranu „As“ u Pregradi održana je „12. Obrtnička noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić. Na tradicionalnom druženju obrtnika bilo je nazočno 140 osoba. Pored obrtnika, pozivu na svečanost odazvali su se predsjednik Skupštine KZŽ Zlatko Šorša, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, potpredsjednica Gradskog vijeća grada Pregrade Davorka Filipčić te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio predsjednik Udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili i potpredsjednica Gradskog vijeća grada Pregrade, predsjednik OKKZŽ i predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije. Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji su u 2021. i 2022. godini navršili 10 i 15 godina rada u obrtu.

Priznanja je uručio predsjednik Udruženja. Za 15 godina rada u obrtu u 2021. godini priznanja su dobili Mladen Čuček, Andreja Šoštar, Tomislava Javorić, Jadranka Lugarić, Nenad Čuček, Roman Lupinski, Ivan Drašković i Miljenko Tepeš. Za 10 godina u obrtu u 2022. godini priznanja su primili Kristina Kolar, Dunja Pavlić Majerić, Tanja Crnić, Slavek Ban, Dario Cajhen i Marko Jurički Za 15 godina rada u obrtu u 2022. godini priznanja su primili Nikola Gajšak, Davorka Bedeniković, Jože Mijošek i Anđelko Iivić.

Obrtnička noć prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju 20, 25, 30, 35 i 50 godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu.
Za 20 godina priznanje je primio Štefan Ptiček, za 25 godina Frido Kolarec, Marija Špiljak, Gordan Javorić i Ivo Barić, za 30 godina Davorka Hohnjec, Velimir Petrak, Diana Tepeš, Josip Mikša, Dubravko Gorup i obrti u nasljeđu: METRU BROD vl. Tatjana Špiljak Jarnjak i Obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu GOLUBIĆ, vl. Dijana Stefanović, za 35 godina Muhamed Alibegović, Darko Žolek, Stanislav Večerić te obrti u nasljeđu: Instalaterstvo Miro, vl. Miroslav Vrhovski i ANTONIĆ strojna obrada metala, vl. Oliver Antonić. Za 50 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno ZO za proizvodnju, trgovinu, usluge i ugostiteljstvo GROFELNIK. 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook