Prethodni članak
Sljedeći članak

Za 20 tisuća kuna bore se četiri projekta za mlade u Pregradi

To su projekti „FireApp za nas, spas za vas“, „Sjenica za nas i vas“, „Pregradska retroteka“ i „Grill&Chill“, a izbor za najbolji projekt održat će se 23. travnja


U Gradskoj vijećnici u Pregradi u subotu 9. travnja 2022. održana je radionica participativnog proračuna za mlade u sklopu projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade“. Podsjetimo, riječ je o projektu koji provodi LAG Zagorje-Sutla u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor te u suradnji s općinama i gradovima s područja LAG-a. Kroz projekt će se u 11 općina i gradova financirati po jedna ideja koju su predložili i izabrali mladi, a u vrijednosti do 20.000 kuna. Projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade“ provodi se uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Ovogodišnjoj radionici odazvale su se četiri grupe mladih pa su tako nastala četiri projekta: „FireApp za nas, spas za vas“, „Sjenica za nas i vas“, „Pregradska retroteka“ i „Grill&Chill“. U naredna dva tjedna projektni će timovi provoditi predizbornu kampanju gdje će detaljno predstaviti svaki projekt, a izbori za najbolji projekt održat će se u subotu, 23. travnja od 15 do 19 h ispred zgrade Gradskog muzeja i knjižnice. Na izborima mogu glasati mlade osobe od 14 do 30 godina s prebivalištem i/ili boravištem na području Pregrade uz predočenje osobne iskaznice ili drugog dokumenta koji uključuje fotografiju, datum rođenja i mjesto prebivališta. U slučaju lošeg vremena izbori će se održati u galeriji Muzeja grada Pregrade. 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook