Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana skupština Udruge vinara i vinogradara Dobra kaplica


Udruga vinara i vinogradara „Dobra kaplica“ Pregrada održala je svoju redovnu godišnju skupštinu u petak, 17. veljače u Gradskoj kavani. Skupštini su prisustvovala 62 člana koji su jednoglasno prihvatili izvješća za 2022. godinu te poslovni i financijski plan za 2023. godinu.

O radu udruge u protekloj godini izvijestio je predsjednik Robert Gretić koji je istaknuo kako su članovi sudjelovali na Noći muzeja, proslavi Dana grada Pregrade, manifestaciji Branje grojzdja te u programu Božić u Pregradi. Sudjelovali su na Vinarijadi gdje su prezentirali svoja vina, a na ocjenjivanju vina u Bedekovčini nagrađen je član Mirko Krušlin za rajnski rizling u kategoriji hobista. Udruga je sudjelovala na stručnom predavanju na temu zaštite vinove loze s naglaskom na zlatnu žuticu te su bili na edukativno-stručnom izletu na Pelješcu i dolini rijeke Neretve. Bili su uspješni na natječajima Grada Pregrade i Krapinsko-zagorske županije, a natjecali su se i kuhanju „ješprema“ u slovenskom Žužemberku gdje su osvojili drugo mjesto od 16 ekipa. Održali su i proslavu Martinja i Vincekova te degustaciju mladih vina s doktoricom vina Mirelom Osrečak.

Kako je ovo ujedno godina u kojoj se obilježava 25 godina postojanja udruge, članovi su dogovarali i izradu monografije.

Skupštini su prisustvovali i gosti iz „Humske kapljice“ Hum na Sutli i vinarske udruge Društvo vinogradnikov Rogaška.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook