Prethodni članak
Sljedeći članak

Povjerenik za natjecanje NSKZŽ Branko Kušan: "Sezone se nižu, problemi ostaju

Povjerenik za natjecanje NSKZŽ Branko Kušan
Kao i na kraju svake polusezone Povjerenik za natjecanje Nogometnog saveza


Povjerenik za natjecanje NSKZŽ Branko Kušan

Kao i na kraju svake polusezone Povjerenik za natjecanje Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Branko Kušan podnio je izvješće o svom radu Izvršnom odboru NSKZŽ. Nakon što prođe sjednicu IO izvješće će se naći i na skorašnjem Plenumu.

U svom je izvješću Kušan naveo osnovne podatke o svakoj pojedinoj ligi koja se igrala pod okriljem NSKZŽ, te je za svaku ligu naveo koje utakmice nisu odigrane i zašto nisu odigrane, te je naveo prekinute utakmice i razlog prekida istih. Uz svaku ligu dao je i kratki komentar, te iznio probleme koji se ponavljaju u ligama.

U jesenskom dijelu prvenstva i kup natjecanja 25 utakmica nije odlučeno na terenu za igru. Sedam utakmica je prekinuto, njih 16 nije odigrano, a dvije su odlučene za zelenim stolom. Kao negativan primjer treba istaknuti 2. ŽNL za mlađe pionire gdje čak 6 utakmica nije odigrano. Od tih 6 utakmica na njih 5 nije se pojavila momčad Matije Gupca. Nasuprot tome pozitivan primjer mogu biti 2. ŽNL pionira, 1. ŽNL mlađih pionira, te 1. ŽNL za veterane, gdje su sve utakmice odigrane i nije zabilježen niti jedan prekid.

Problemi koji postoje se već niz godina sporo ili nikako ne rješavaju. Nažalost, svi problemi koji postoje izraženiji su na utakmicama mladeži. Tako Kušan navodi da se događa da na klupama nema licenciranih trenera, zatim da pojedine momčadi na odigravanje utakmica dolaze s 11 ili čak i manje igrača, te da pojedini klubovi prilično loše organiziraju utakmice.

Nedostatak u organizaciji prvenstveno se odnosi na nedovoljan broj redara i sakupljača lopti i nedolazak liječnika. Povjerenik ima primjedbe i na delegate i na suce. Navodi kako pojedini delegati i dalje daju previsoke brojčane ocjene u odnosu na opisnu, a da kod sudaca ima dosta prostora za podizanje kvalitete suđenja. Naravno postoje i primjedbe na ponašanje igrača kako na terenu, tako i na klupama.

Prostora da se ovi problemi poprave ima. Tako Kušan navodi da je Savez poduzeo niz mjera da se omogući školovanje trenera, što je i preduvjet za dobivanje licenci čime se pokušao riješiti problem što u pojedinim klubovima neki od uzrasta nemaju stručne i licencirane osobe koje bi radile s pojedinim uzrastima. Pred kraj svog izvješća Povjerenik se ispričao onim klubovima koji su imali lošije suđenje uz napomenu kako će Savez poduzeti sve mjere da se u nastavku prvenstva suđenje popravi.

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelu Sveti Rok u smjeru Dubrovnika obustavljen je promet na dionici između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za sva vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program