Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana redovna Godišnja skupština Nogometnog saveza

Na redovnoj Godišnjoj skupštini Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije prisustvovao je 21 skupštinar. Uvodnu rije


Na redovnoj Godišnjoj skupštini Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije prisustvovao je 21 skupštinar. Uvodnu riječ po običaju je uzeo predsjednik Stjepan Merkaš, a zatim su krenula izvješća. Izvješće IO podnio je sam predsjednik koji je istaknuo da je IO NS KZŽ prošle godine održao pet sjednica na kojima su raspravljene 33 točke dnevnog reda.

Možda i najvažnija prošlogodišnja odluka IO NS KZŽ bila je imenovanje Franje Kučka profesionalnim instruktorom NS KZŽ, pa naša županija nije više jedina koja je imala upražnjenu tu funkciju.

Povjerenik za natjecanje, Branko Kušan, u svom se izlaganju najviše osvrnuo na probleme s organizacijom utakmica mladeži. Prema njegovim riječima tu se dešava puno propusta, nerijetko se dogodi da jedna momčad nastupi s 8 igrača, a ima i dosta neodigranih utakmica u čemu prednjače mlađi pioniri Matije Gupca iz Gornje Stubice. Povjerenik za suđenje, Božidar Smrekar, predložio je da se analizira razlog nenastupanja ml. pionira M. Gupca, pa ako je problem financijske prirode za njih će se organizirati besplatni suci.

Disciplinski sudac Gordan Šoban naglasio je da je situacija u zadnje dvije godine puno bolja i prava je šteta što se dogodio incident sa sutkinjom Silvijom Makar u Radoboju, za koji je izrečene maksimalna kazna. .

Božidar Smrekar, povjerenik za suđenje, naglasio je da je proteklu polusezonu bilo samo jedno nezadovoljavajuće suđenje koje je sankcionirano s dvije utakmice kazne. Suđenje je u globalu ocijenjeno kao vrlo zadovoljavajuće.

Instruktor NS KZŽ, Franjo Kučko, upoznao nas je s aktivnostima saveza prema mlađim dobnim kategorijama. Naglasak je na godišta '96, '97 i '98, s time da je najbolje rezultate imala generacija 1996. godište. Kučko je naglasio kako je 18 zagorskih kandidata uspješno završilo Tečaj UEFA C, a posebno se zahvalio Krapini i Pregradi na ustupanju igrališta, te ujedno pozvao i druge sredine da ustupe svoja igrališta selekcijama NS KZŽ. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena.

U raspravi su sudjelovali Branko Mirt Menoti, koji je istaknuo poraznu činjenicu da se u Hrvatskom zagorju samo 10% ljudi bavi sportom, te je najavio teške dane za zagorski nogomet. Branko Ciglenečki predložio je da klubovi umjesto liječnika za utakmice imaju pravo angažirati fizioterapeute.

I. ŽNL KZŽ počinje 21. ožujka

Na skupštini su određeni termini za početak natjecanja ovisno o ligama. Najranije će započeti I. ŽNL KZŽ za juniore, 13. ožujka, jer ova liga broji 16 klubova. I. ŽNL KZŽ počinje 21. ožujka, a druga tjedan kasnije 28. ožujka. Pioniri prve lige natjecanje započinju 27. ožujka, a druge lige 3. travnja. Limači će svoje natjecanje započeti 27. ožujka, a veterani prve i druge lige 29. ožujka.

Polufinale kupa na rasporedu je 28. travnja, a finale 19. svibnja.

Predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš, predstavio je na skupštini Ivanu Kranjčić koja će kompletno preuzeti poslove oko knjigovodstva NS KZŽ. Ivana je naglasila kako savez ulazi u sustav PDV-a, što će troškove povećati za 23%, no neće biti nikakvih povećanja cijena prema klubovima, što je svakako dobra vijest.

Proračun NS KZŽ 543.912,35

U idućoj godini NS KZŽ imat će proračun od 543.912,35 kuna. Na prihodovnoj strani čak 240.000 kuna spada na dotacije Športske zajednice KZŽ, dok će se 50.000 kuna prikupiti od kazni, 40.000 od registracija igrača, a 35.000 članarina igrača. Najveći rashodi idu na ime instruktora 115.000, te na ima tajnika 80.500 kuna. Veće stavke na rashodovnoj strani još su turniri i kampovi (70.000 kuna), isplata sredstava doznačenih od saveza (66.000), te troškovi i dnevnice (50.000 kuna).

U skladu sa situacijom u društvu poslije skupštine nije bilo domjenka, a predsjednik Merkaš izjavio je da će za novce koje bi se utrošili za domjenak, svakom klubu radije donirati po jednu loptu.

Inače sama skupština prošla je u vrlo mirnom tonu, trajala je oko sat vremena, a sva su izvješća usvojena jednoglasno.

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Paški most; -Krčki most. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program