Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan plenum nogometnih klubova NSKZŽ


U dvorani Vatrogasnog doma u Zaboku, održan je plenum nogometnih klubova NSKZŽ. Predloženi je standardni dnevni red koU dvorani Vatrogasnog doma u Zaboku, održan je plenum nogometnih klubova NSKZŽ. Predloženi je standardni dnevni red koji se sastojao od pozdravnog govora predsjednika NSKZŽ Stjepana Merkaša, do podnošenja izvješća o radu povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje, disciplinskog suca te instruktora. Materijale i izvješća klubovi su dobili s pozivima te su mogli sudjelovati u raspravi.

Raspravljalo se naravno i o novoj natjecateljskoj sezoni te su određeni natjecateljski brojevi, izvučeni parovi kupa, donijete odluke o sustavu natjecanja mladeži. Na kraju su dodijeljeni pehari najuspješnijim pojedincima i ekipama.

Sva izvješća o radu prihvaćena

Nakon što su podnijeta izvješća o radu, samo je predstavnik NK Stubice, Branko Mirt imao primjedbu na suđenje. Rekao je kako je suđenje bilo katastrofalno i misli da to nije slučajno, naravno, kad je u pitanju njegov klub. Na suđenje se osvrnuo i predstavnik NK Rudara DZ, Damir Cujzek, iznoseći nesrazmjer u broju suđenih utakmica istih sudaca Gaju iz Mača (Kožar 5 puta i pomoćnici Tepuš i Pondeljak po 7 puta), navodeći da je u konačnici njegov klub zadovoljan dijeljenjem pravde u protekloj sezoni, tek s jednim ili dva propusta sudaca na njihovim utakmicama.

Cujzek se nadovezao i na propust Saveza, koji nije u pismenom obliku poslao obavijest da li njegov klub želi u 4. ligu. Požalio se i na kratko vrijeme koje su imali za odluku jer je Gaj dugo razmišljao, pa je Rudaru i Schiedelu ostalo tek 48 sati za odluku. Cujzek je uputio kritiku i na oformljeni zbor liječnika, gdje liječnici dolaze na utakmicu bez potrebnih pomagala i medicinskih potrepština te iste traže od klubova koji uredno plaćaju za tu vrstu medicinske usluge. Odgovarajući na pitanja, predsjednik Merkaš rekao je opravdavajući situaciju s Gajem, da je prvobitno stanje upućivalo na to da će Mačanci ići u viši rang. No, djelomičnim raskolom u upravi te ponukani financijskim teškoćama, u zadnji čas su odustali, na što se i sam predstavnik Mača (Srečić) ispričao prisutnima i rekao da će Mače ponovo jurišati na najviši plasman i pokušati što dalje dogurati u kupu.

Po pitanju liječničke službe obavit će se razgovor, da se takve stvari više ne dešavaju ili ponavljaju. Povjerenik za suđenje Smrekar je odgovorio Mirtu kako je za delegiranje sudaca bespredmetno govoriti o namjeri na štetu pojedinog kluba te da su ocjene delegata vidljive u izvješću, a sve negativnosti su primjereno sankcionirane. 'Suditi će uvijek najbolji i najspremniji', veli Smrekar, a o učestalosti suđenja jednom klubu od strane istog suca, povesti će se više računa u budućem prvenstvu. Na kraju, svi izvještaji jednoglasno su prihvaćeni.

Dodjela pehara i priznanja klubovima i pojedincima

Vodstvo saveza dodijelilo je pehare za fair play, a nagrade su dobili u 1. ŽNL Oštrc iz Zlatara i Milengrad – 2005 iz Budinščine kao najdiscipliniranija ekipa 2. ŽNL. Podijeljena su i priznanja najboljim strijelcima u svim ligama, a to su: 1. ŽNL seniori - Stipe Čondrić (Stubica), 2. ŽNL seniori – Kristijan Konjić (Mladost MB), 1. ŽNL juniori – Ivan Krog (Jedinstvo), 2. ŽNL juniori – Marko Havojić (Mladost B), 1. ŽNL pioniri – Nikola Burić (Pregrada), 2. ŽNL pioniri – Ernest Horvat (Klanjec), 1. ŽNL ml. pioniri – Andrej Landripet (Stubica), 2. ŽNL ml. pioniri – Vedran Dunaj (Radoboj), 1. ŽNL limači – Marko Galić (Oštrc), 1. ŽNL veterana – Darko Dominko (Hrvatsko zagorje), 2. ŽNL veterani – Addison Petar Dratibi (Mladost B).

Početak novog natjecanja i natjecateljski brojevi klubova

Određeni su natjecateljski brojevi klubova i izvučeni parova kupa, a ta dužnost pripala je tajniku NS KZŽ, Ivanu Grozaju. Predstavnik Rudara DZ, zatražio je natjecateljski broj 1 što mu je udovoljeno, a Straža je tražila 14, iz razloga što se konačno vraćaju na svoj travnjak i žele prva tri kola odigrati u gostima, dok u potpunosti ne riješe svlačionice.

Tako su parovi 1. kola Rudar DZ-Straža, Gaj-Zagorec VT, Ivančica-Matija Gubec, Klanjec-Oroslavje, Stubica-Oštrc, Rudar M-Pregrada i Radoboj-Jedinstvo.

Početak 1. ŽNL je 30. kolovoza, a 2. ŽNL 6. rujna. Predstavnik Oštrca upozorio je Savez i zamolio za pomoć jer su u nezavidnoj situaciji s obzirom na stanje lokalne samouprave grada Zlatara i upitno je da li će klub moći započeti natjecanje u ligi.

Natjecanje mladeži se malo zakompliciralo povratkom četvrtoligaških omladinskih pogona i situacijom Tondachove mladeži, koja još nema definiran status u kojoj će ligi zaigrati. Juniori 1. ŽNL kreću 26. kolovoza, 2. ŽNL juniori i obje lige pionira trebale bi krenuti 29. kolovoza, kao i mlađi pioniri dan kasnije, 30. kolovoza. Start limača zakazan je za 25. kolovoza, a obje veteranske lige kreću 31. kolovoza.

Izvučeni su i parovi Kupa, a to su Jedinstvo-Sloga (pobjednik suparnik Inkopu u drugom kolu), Stubica-Ivančica, Oroslavje-Đalski (pobjednik ide na krapinski Zagorec), Toplice-Straža, Gaj-Milengrad, Zagorec VT-Rudar DZ (pobjednik ide na noge Tondachu), Lobor-Pregrada (pobjednik igra protiv Mladosti Z), Klanjec-Vatrogasac, Oštrc-Mladost MB, Radoboj-Rudar M, Matija Gubec-Omladinac i Schiedel-Mladost B.

Prvo kolo kupa igrat će se 3. rujna, drugo kolo na rasporedu je 17. rujna, a treće 1. listopada. Pošto su direktno u drugo kolo ušle ekipe Zagorca iz Krapine, Mladosti Z, Tondacha i Inkopa (četvrtoligaši), a na prigovor Gaja, koji je osvajač dva kupa uzastopce i nije se našao u grupi privilegiranih, donijeta je odluka da će se ubuduće u drugo kolo direktno uključivati ekipe koje će se plasirati u polufinalne borbe.

Situacija s kupom juniora proslijeđena je na doradu i klubovi koji žele sudjelovati moraju se u kratkom roku prijaviti za natjecanje. Zbog prigovora pojedinih klubova (Čehulić iz Ivančice uz podršku predstavnika Lobora i Vatrogasca), da to iziskuje povećane troškove i teško skupljanje juniora zbog školskih obaveza u sredini tjedna, da se izjasne tko želi, a tko ne želi igrati kup. Želja Saveza je prema riječima povjerenika za natjecanje Kušana, da i juniorski pobjednik ima mogućnost predstavljanja NS KZŽ u daljnjem natjecanju na regionalnom i državnom nivou. Na kraju, moramo zabilježiti iznimno velik odaziv klubova i s nestrpljenjem očekujemo početak novih nogometnih uzbuđenja.

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Lici i Gorskom ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program