Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan plenum nogometnih klubova Nogometnog saveza

U Zaboku je održan plenum nogometnih klubova Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije. Plenumu je nazočilo 26 preds


U Zaboku je održan plenum nogometnih klubova Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije. Plenumu je nazočilo 26 predstavnika klubova. Nakon uvodnih protokolarnih točaka dnevnog reda par riječi o svojim izvješćima rekli su povjerenik za natjecanje Branko Kušan, disciplinski sudac Gordan Šoban, povjerenik za suđenje Božidar Smrekar te instruktor Franjo Kučko.

Kušan je naglasio problem u ligama mladeži gdje postoji zabrinjavajući broj neodigranih i prekinutih utakmica.

Šoban je istaknuo kako je vidljivo sve bolje ponašanje igrača iz sezone u sezonu, ali je i naglasio kako je u klubovima potreban intenzivniji rad s mlađim kategorijama, naročito u odnosu prema sucima. Smrekar se osvrnuo na utakmice na kojima je umanjio ocjene sucima te je to dodatno obrazložio. Kučko je u svom izlaganju naglasio problem s mlađim kategorijama gdje je prisutan sve veći odljev igrača u druge sredine.

Zatim je uslijedila rasprava o izvješćima koje zapravo nije bilo. Tek se Čehulić (Ivančica) osvrnuo na problem s mladeži rekavši da u pojedinim godištima jednostavno nema djece, a ujedno je od saveza zatražio pomoć u školovanju trenera. Na to mu je predsjednik saveza Mekaš odgovorio da savez redovito organizira tečajeve za B i C licence, a da se tečajevi za C licence organiziraju po županijskim savezima, dok se za naše područje tečajevi za B licence održavaju isključivo u Zagrebu. Napomenuo je da savez čini što može za školovanje trenera, a da dio troškova trebaju snositi i klubovi.

Tokom ove rasprave povjerenik Kušan podsjetio je prisutne da od sezone 2011/12 ide reorganizacija 3. HNL i ukidanje 4. HNL, pa će 1. ŽNL automatski postati četvrti stupanj natjecanja, te će klubovi 1. ŽNL morati imati uvjete kao sadašnji četvrtoligaši. Po pitanju mogućeg organiziranja međužupanijske lige, koja se može organizirati ukoliko to županijski savezi žele i Kušan i Merkaš su rekli kako to ne dolazi u obzir i da se NSKZŽ neće ni sa kim udruživati u takve lige.

Na pitanje o popuni buduće treće lige Smrekar je odgovorio da će prvak županijske lige imati izravan plasman u 3. HNL. Očić (Toplice) je iznio prijedlog o mogućem organiziranju tri županijske lige ukoliko bi u sezoni 2011/12 svi zagorski klubovi ispali u županijsku ligu. Njegov je prijedlog da bi prva i druga ŽNL imale po 10 klubova, a treća 8 jer smatra da se bi time dobilo na kvaliteti. Odgovor čelništva saveza je bio da u propozicijama stoji da liga mora brojati najmanje 14 klubova, te da bi u slučaju najgoreg mogućeg scenarija na kraju slijedeće sezone obje županijske lige imale po 14. klubova. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno. Nakon rasprave o izvješćima podijeljene su nagrade koje još nisu bile podijeljene za proteklu sezonu. Nadalje je prihvaćen sastav liga za predstojeću sezonu, a tu posebno treba napomenuti da će u slijedećoj sezoni NK Desinić uz veterane imati i momčad pionira.

Izvučeni parovi kupa i prvenstva

Na kraju se prišlo izvlačenju natjecateljskih brojeva za novu sezonu, te parova prvog i drugog kola kup natjecanja. Prema izvučenim brojevima u prvom kolu 1. ŽNL koje se igra 29. kolovoza sastaju se: Zagorec VT - Klanjec, Inkop - Oroslavje, Straža - Radoboj, Ivančica - Oštrc, Rudar M - Mladost, Stubica - Rudar D i Jedinstvo - Omladinac. Tjedan dana kasnije početi će natjecanje u 2. ŽNL gdje će se u 1. kolu sastati Toplice - Matija Gubec, Vatrogasac - Sloga, Pregrada - Đalski, Mladost MB - Mladost B i Milengrad - Lobor.

U kupu od ove sezone ima jedna novina. Od sada će u prvom kolu slobodni biti polufinalisti kupa iz prethodne sezone. Ove godine su to Gaj, Rudar M, Klanjec i Mladost.

Prvo kolo kupa igra se u srijedu 1. rujna a sastaju se: 1. Vatrogasac - Zagorec KR, 2. Oroslavje - Đalski, 3. Inkop - Mladost B, 4. Mladost MB - Milengrad, 5. Schiedel - Stubica, 6. Tondach - Zagorec VT, 7. Rudar D - Ivančica, 8. Omladinac - Sloga, 9. Jedinstvo - Pregrada, 10. Oštrc - Matija Gubec, 11. Lobor - Radoboj te 12. Toplice i Straža. Dva tjedna kasnije u 2. kolu međusobno igraju pobjednici susreta 3 protiv 6, Gaj dočekuje pobjednika susreta 10. Pobjednik 5. susreta ugošćuje boljeg iz 12. susreta. Pobjednik 8. para dočekuje pobjednika 9. para. Zabočka Mladost gostuje kod pobjednika 1. para. Bolji iz 4. utakmice gostuje kod pobjednika 11. susreta. Klanjec ugošćuje Rudar M, te još igraju pobjednici 7. i 2. para.

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; - autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Jadranska magistrala (DC8); -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Krčki most; -Paški most. Mokri su i skliski kolnici mjesti...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program