Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Dinamovci Pjaca i Rog danas stigli u NK Radoboj!

Dvojica prvotimaca GNK Dinamo, hrvatski reprezentativci Marko Pjaca i Marko Rog, imaju zagorske korijene, zbog čega su ih u Radoboju dočekali s posebnim veseljem.


Hrvatski reprezentativac  i prvotimac GNK Dinamo Marko Pjaca, zajedno sa suigračem Markom Rogom, posjetio je danas Radoboj. Limači, pioniri i juniori NK Radoboj i školska djeca s oduševljenjem su na nogometnom igralištu okružila igrače 'modrih', tražeći fotografiranje s njima i autograme u Dinamove bilježnice, s Dinamovim penkalama, koje su dobili na poklon kao suvenire.

Posjet je iniciran dobrom suradnjom NK Radoboj i GNK Dinamo, ali prvenstveno korijenima koje s tih prostora vuče Marko Pjaca, čija je baka iz Radobojskog Orehovca. – Prije sam ovamo češće dolazio, no sad imam puno obaveza, pa me me ovdje nema baš previše. No lijepo je biti tu. Volim Zagorje, u gradu je sve naseljeno, gužva, a ovdje je više prirode i u tome je ljepota ovog kraja – rekao nam je Marko Pjaca, a na pitanje voli li i domaću zagorsku hranu, kroz smijeh je odgovorio: - Purica i mlinci – uvijek!

Kao što je Pjaca sada uzor mladih radobojskim nogometašima, Marko nam je otkrio da je i on kao dijete imao uzore. – Veliki mi je uzor bio Ronaldinho , ali i svi igrači Dinama bili su mi 'vau', uvijek sam bio sretan kada sam ih vidio dok sam trenirao na Maksimiru – kaže Pjaca, koji je mladim nogometašima poručio da uživaju u tome što rade. Pjacu smo pitali i veseli li se Europskom nogometnom prvenstvu. – Ja sam zapravo još jako mlad, prvenstvo je veliko natjecanje i to će za mene biti velika stvar – otkrio nam je reprezentativac.

Njegov kolega Marko Rog u Radoboju je danas prvi puta. – Lijepo je mjesto, drago mi je posjetiti Zagorje. Ne znam jesu li Varaždinci Zagorci, ali ja se osjećam Zagorcem – otkrio nam je Rog, poručivši djeci da uživaju u sportu, treniraju, budu zdravi, a uz to ne zaborave školu.

 

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook