Prethodni članak
Sljedeći članak

Cup Zagorja Memorijal Rudolfa Mraza Radoboju i krapinskom Zagorcu

NK Radoboj
U nedjelju je završen tradicionalni malonogometni turnir za registrirane nogometne klubove Cup Zagorja koji


NK Radoboj
U nedjelju je završen tradicionalni malonogometni turnir za registrirane nogometne klubove Cup Zagorja koji od godine nosi naziv Memorijal Rudolfa Mraza. Kod seniora najbolja je bila momčad Radoboja, dok je kod veterana ponovno najbolji krapinski Zagorec. Obje momčadi su napravile niz od 7 pobjeda i potpuno zasluženo na kraju podigle pobjedničke pehare.

SENIORI

Završnica Cupa Zagorja za seniore počela je u petak utakmicama osmine finala. Prvu utakmicu igrali su pobjednik grupe A i prošlogodišnji osvajač turnira Schiedel i najslabija od četiri trećeplasiranih momčadi Rudar iz Dubrave Zabočke. Prilično tijesno rezultatom 3:2 dalje je prošao Schiedel. Nakon njih na parketu su se ponovno našli Stubica kao drugoplasirani iz grupe B i zabočka Mladost kao druga među trećeplasiranim momčadima. Ove dvije momčadi igrale su zajedno u grupi B gdje je Mladost kao lanjski finalist bila nositelj. Na kraju je prolaz u četvrtinu finala izborila Mladost rezultatom 5:4.

Treći susret igrali su pobjednik grupe D Jedinstvo i drugoplasirani iz grupe F Vatrogasac, te smo imali prilike vidjeti pravi općinski derbi. Bolja je bila momčad iz Brezove rezultatom 6:3. Pobjednik grupe E Tondach završio je natjecanje u grupi bez ijednog poraza i susreo se s drugoplasiranom momčadi iz grupe C Zagorcem iz Velikog Trgovišća. Iako favorit u ovoj utakmici Tondach se oprostio od daljnjeg natjecanja nakon poraza od 5:2. Veliko iznenađenje u grupi A napravio je Đalski gdje je osvojio drugo mjesto i u osmini finala protiv pobjednika grupe F rudara iz Mihovljana skoro nitko mu nije davao prevelike izglede. Međutim, kao što stara izreka kaže „lopta je okrugla“ rezultatom 4:2 u četvrtfinale se plasirao Đalski.

Prošlogodišnje ugodno iznenađenje Ivančica i ove je godine prikazala odličan nogomet. U završnicu su ušli kao najbolji u grupi C i igrali protiv najbolje trećeplasirane momčadi Pregrade. S uvjerljivih 6:1 dalje je prošla Ivančica. Drugoplasirane momčadi iz grupa E i D Oroslavje i Sloga susrele su se u pretposljednjoj utakmici osmine finala. S glatkih 5:0 slavila je momčad Oroslavja. Pobjednik grupe B Radoboj u neizvjesnoj je utakmici protiv Gaja iz Mača slavio 3:2 i izborio nastavak natjecanja.

Četvrtina finala

Već u četvrtfinalu vidjeli smo reprizu lanjskog finala, utakmicu između Schiedela i Mladosti iz Zaboka. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 2:2, a u samoj završnici obje su momčadi imale priliku u igri izboriti polufinale. No, kako se na obje strane promašilo ono što je teže bilo proma

šiti nego pogoditi, utakmica je završila bez pobjednika. Nakon toga prišlo se izvođenju penala. Prvi udarac imala je Mladost i Kveštak brani udarac Vančine. Kod izvođenja penala za Schiedel lopta udara u prečku, odbija se u parket i tu nastaje sporna situacija. Sudac Kožar pokazuje da lopta nije cijelim svojim obujmom prošla gol liniju, dok su i igrači i klupa Schiedela tvrdili da je lopta prošla gol liniju. Nakon neuspjelih protesta kod Kožara momčad Schiedela napušta teren. Utakmica je silom pravila registrirana 3:0 za Mladost.

U sljedećem četvrtfinalnom paru Zagorec VT je s glatkih 5:0 savladao Vatrogasca, dok je Ivančica također glatko s 4:0 bila bolja od Đalskog. U posljednjem susretu Radoboj je s 3:1 savladao Oroslavje.

Polufinale

U prvoj polufinalnoj utakmici Zagorec VT je golovima Vrhovca, Capara i Tomaškovića s 3:0 savladao Mladost. U drugoj polufinalnoj utakmici igrali su Ivančica i Radoboj. Ivančica je povela golom Zemljića. Do kraja prvog poluvremena Vinceljak je poravnao na 1:1. N. Malarić donosi vodstvo Radoboju, a prednost povisuje vratar Radoboja E. Malarić koji daje gol rukom sa svog gola. Do kraja utakmice Družinec s dva gola postavlja konačnih 1:5.

MLADOST - ZAGOREC VT 0:3 (0:2)

Suci:
Kožar, Ivančić

Strijelci: 0:1 - Vrhovec, 0:2 - Capar, 0:3 - Tomašković
MLADOST: D. Piljek, M. Piljek, Tisanić, Vančina, Iskrić, Sente, Škrlec
ZAGOREC VT: D. Lojna, Halambek, Pavlinić, Krznar, Capar, N. Lojna, Krajačić, Tomašković, Deak, Vrhovec.

IVANČICA - RADOBOJ 1:5 (1:1)


Suci: Ivančić - Tuđa

Strijelci:
1:0 - Zemljić, 1:1 - Vinceljak, 1:2 - N. Malarić, 1:3 - E. Malarić, 1:4 - Družinec, 1:5 - Družinec
IVANČICA: Celjak, Futivić, Koledić, Zemljić, Benčić, Tukač, Đurek, Adison
RADOBOJ: E. Malarić, N. Malarić, Vinceljak, Vincelj, Družinec, Dlesk, Kranjčević, Jurman, Podgajski

Za 3. mjesto


U utakmici za 3. mjesto nismo vidjeli pretjerano lijep nogomet. To nije ni čudno s obzirom da su se obje momčadi više orijentirale na ne primanje pogotka nego na postizanje. Tako u prvih 15 minuta golova nije bilo. U drugom dijelu mrežu Mladosti načeo je Tukač, a dok je Mladost igrala na sve ili ništa bez vratara s 5 igrača u polju priliku dok je gol Mladosti bio prazan koristi vratar Ivančice Celjak i sa svog gola baca loptu u suparnički gol.

MLADOST - IVANČICA 0:2 (0:0)

Suci:
Kožar, Ivančić

Strijelci:
0:1 - Tukač, 0:2 - Celjak
MLADOST: D. Piljek, M. Piljek, Tisanić, Vančina, Iskrić, Sente, Škrlec
IVANČICA: Celjak, Futivić, Koledić, Zemljić, Benčić, Tukač, Đurek, Adison

FINALE


Iako neočekivano, ali potpuno zasluženo u finalu su se susreli Zagorec VT i Radoboj. Svakako treba napomenuti da je Zagorec nastupio bez jednog od svojih najboljih igrača Vrhovca. Radoboj je poveo golovima Družinca i Vinceljaka. Do kraja prvog poluvremena Tomašković uspijeva smanjiti na 2:1. Drugi dio donio je prilično opreznu igru, a s nekoliko odličnih intervencija istaknuo se vratar Radoboja E. Malarić. Upravo on je postavio konačan rezultat pred kraj susreta kad je Zagorec u igri na sve ili ništa igrao s 5 igrača, bacivši loptu iz svog vratarskog prostora u gol Zagorca.

ZAGOREC VT - RADOBOJ 1:3 (1:2)

Suci:
Tuđa, Ivančić

Strijelci:
0:1 - Družinec, 0:2 - Vinceljak, 1:2 - Tomašković, 1:3 - E. Malarić
ZAGOREC VT: D. Lojna, Halambek, Pavlinić, Krznar, Capar, N. Lojna, Krajačić, Tomašković, Deak
RADOBOJ: E. Malarić, N. Malarić, Vinceljak, Vincelj, Družinec, Dlesk, Kranjčević, Jurman, Podgajski

VETERANI


NK Zagorec

U četvrtak su odigrane utakmice osmine finala za veterane. Neizvjesno je bilo u susretu između Tondacha i jedinstva koji je na kraju završen rezultatom 6:6, a nakon penala dalje se plasirao Tondach. Nešto neizvjesnosti bilo je i u susretima Vatrogasca i Zagorca VT koji je završio 4:2 za Vatrogasac, te u susretu Klanjca i Inkopa koji je završen pobjedom Inkopa 5:3. U ostalim susretima Zagorec - Desinić 3:0, Pregrada - Oštrc 6:1, Hrvatsko Zagorje - Matija Gubec 6:2, Radoboj - Omladinac i Mladost - Milengrad 12:1.

Četvrtina finala


Ovaj dio natjecanja donio je mnogo uzbudljivije susrete. U prvom susretu susreli su se stari rivali Zagorec iz Krapine i Mladost iz Zaboka. Momčad iz Krapine prošla je dalje rezultatom 6:2. Do kraja neizvjestan bio je susret Inkopa i Pregrade. Konačnih 2:1 odvelo je Pregradu u završnicu. Vatrogasac i Tondach odigrali su utakmicu s najviše golova, a pobijedio je Vatrogasac rezultatom 8:6. Hrvatsko zagorje i Radoboj odigrali su 4:3.

Polufinale

U prvom polufinalu susreli su se Zagorec KR i Pregrada. Golom Jazbeca povela je Pregrada, a rezultat je poravnao A. Ferček. S 1:1 se otišlo na odmor. U drugom dijelu Potočki zabija za prolaz Zagorca u finale.

Drugi polufinalisti bili su Vatrogasac i Hrvatsko zagorje. Povela je momčad Hrv. zagorja autogolom Kosa. Rezultat je povisio vratar Balen iskoristivši prazan gol Vatrogasca. I. Mak smanjuje na 2:1, a Kos nakon vlastite trese i protivničku mrežu za 2:2. Do kraja poluvremena Gregurić dovodi Hrv. zagorje u vodstvo 3:2. U nastavku vratar Hrv. zagorja Balen se još jednom upisuje u strijelce, a konačnih 5:2 postavlja J. Putanec.

ZAGOREC KR - PREGRADA 2:1 (1:1)


Suci:
Tuđa, Latinović

Strijelci:
0:1 - Jazbec, 1:1 - A. Ferček, 2:1 - Potočki
ZAGOREC: Goričan, D. Ferček, A. Ferček, Šimunić, Cvrtila, Štefanić, Potočki, Klasić, M. Kovačec, M. Kovačec
PREGRADA: Glas, Vincelj, Menjački, Kolar, Peček, Goričan, Jazbec, Leljak

VATROGASAC - HRVATSKO ZAGORJE 2:5 (2:3)

Suci:
Kožar, Latinović

Strijelci:
0:1 - Kos (ag), 0:2 - Balen, 1:2 - I. Mak, 2:2 - Kos, 2:3 - Gregurić, 2:4 - Balen, 2:5 - J. Putanec
VATROGASAC: Junković, I. Hanžek, S. Hanžek, D. Mak, I. Mak, Jurina, Merkaš, Cvrtila, Kos, Krznar
HRVATSKO ZAGORJE: Balen, Posavec, Kovačec, Špiljak, D. Putanec, Žegrec, J. Putanec, Gregurić, Ćamilov

ZA 3. MJESTO


Pregrada i Vatrogasac odigrali su jednu utakmicu s ne previše prilika i samo dva gola iz igre. Pobjednika su odlučili penali. Pregrada je povela u prvom poluvremenu golom Jazbeca, dok je u drugom poravnao Krznar. Udarci s linije 6 metara odlučeni su u posljednjoj seriji kad Cvrtila brani udarac Menjačkom.

PREGRADA - VATROGASAC 1:1 p. 5:6 (1:0)


Suci: Tuđa, Latinović

Strijelci: 1:0 - Jazbec, 1:1 - Krznar. Penali: Jurina 1:2, Jazbec 2:2, Junković 2:3, Kolar 3:3, Krznar 3:4, Goričan 4:4, Kos 4:5, Menjački - Cvrtila brani
PREGRADA: Glas, Vincelj, Menjački, Kolar, Peček, Goričan, Jazbec, Leljak, Šorša
VATROGASAC: Junković, I. Hanžek, S. Hanžek, D. Mak, I. Mak, Jurina, Merkaš, Cvrtila, Kos, Krznar

FINALE

Finalna utakmica između Zagorca iz Krapine i momčadi Hrvatsko zagorje bila je prilično izjednačena, naročito u prvom poluvremenu koje je završeno minimalnim vodstvom Zagorca. Početkom drugog poluvremena Zagorec koristi dvije greške Hrv. zagorja i dolazi u vodstvo 3:0. Rutinskom igrom Zagorec je sačuvao stečenu prednost i potvrdio lanjski naslov pobjednika Cupa Zagorja rezultatom 4:2.

ZAGOREC - HRVATSKO ZAGORJE 4:2 (1:0)


Suci: Kožar, Latinović

Strijelci:
1:0 - Cvrtila, 2:0 - Kovačec, 3:0 - A. Ferček, 3:1 - Špiljak, 4:1 - Štefanić, 4:2 - d. Putanec
ZAGOREC: Goričan, D. Ferček, A. Ferček, Šimunić, Cvrtila, Štefanić, Potočki, Klasić, M. Kovačec, M. Kovačec
HRVATSKO ZAGORJE: Balen, Posavec, Kovačec, Špiljak, D. Putanec, Žegrec, J. Putanec, Gregurić, Ćamilov

NAGRADE NAJBOLJIMA


Kao i svake godine organizator je pripremio nagrade za po 4 najbolje momčadi kod seniora i veterana, te za najbolje igrače, strijelce i vratare u obje konkurencije. Nagrade su predali predsjednik organizatora NK Mladost Tihomir Borovčak, tajnik NSKZŽ Ivan Grozaj i sin Rudolfa Mraza čije ime od ove godine nosi ovaj turnir Igor Mraz.Najbolji pojedinci

Seniori:

Najbolji vratar - Ernest Malarić (Radoboj)
Najbolji strijelac - Tomica Zemljić (Ivančica) - 11 golova
Najbolji igrač - Antun Capar (Zagorec VT)

Veterani:

Najbolji vratar - Josip Goričan (Zagorec)
Najbolji strijelac - Drago Žegrec (Hrv. Zagorje) - 12 golova
Najbolji igrač - Kristijan Potočki (Zagorec)

Poredak momčadi


Seniori:

1. Radoboj
2. Zagorec VT
3. Ivančica
4. Mladost

Veterani:

1. Zagorec KR
2. Hrvatsko zagorje
3. Vatrogasac
4. Pregrada

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Paški most; -Krčki most. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program