Prethodni članak
Sljedeći članak

U Dječji vrtić Miholjček stigla živopisna komunalna oprema

Mališani od najranije dobi uče o važnosti i očuvanja okoliša i razvrstavanja otpada


I Općina Mihovljan, kao i mnoge druge jedinice lokalne samouprave u Krapinsko – zagorskoj županiji, 'muku muče' s divljim odlagalištima otpada. Kako kaže načelnik Zlatko Bartolić, na tri do četiri mjesta na području općine, u šumi, kraj puteva, neodgovorne osobe bacaju razni otpad.


– Borimo se s tim, čistimo, ali ljudi nikako da se nauče redu. To je sramota za vidjeti, u današnje vrijeme kada zaista ima spremnika za otpad, eko – otoka, reciklažnih dvorišta. Vjerujem da čak nije ni riječ o našim građanima, nego otpad vozi netko izvana, pa vikendaši, a prema nekim kantama, vidi se da je riječ i o nekim obrtnicima, jer su kante od materijala koji obični građani ne koriste – kaže načelnik. I dodaje da je za svijest o očuvanju okoliša i pametnom odlaganju otpada najvažnije krenuti od najmlađih, da bi se nešto promijenilo.

A upravo to se dogodilo u novom Dječjem vrtiću Miholjček – ovih dana, na veliku radost mališana, stigla je zanimljiva i životopisna komunalna oprema - tri kante za razvrstavanje otpada, za papir, plastiku i staklo, Medo, Delfin i Žabica, koje je vrtiću poklonilo poduzeće Eko-flor. A odgajateljice u vrtiću ispričale su da su djeca bila oduševljena i vrijedno se primila sakupljanja papirića i plastike da bi ih odložila u pripadajuće kante te pri tome učila o važnosti odvajanja otpada i brizi za okoliš.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook